Hírek

PUTNOKFC.HU

Hazai pályán is győzelemmel mutatkoztunk be

Augusztus 3-án hétközi játéknapon folytatódott az NB3 labdarúgó bajnokság. A szezon második fordulójában a Putnok FC csapata először szerepelhetett hazai környezetben, ellenfelünk a Termálfürdő FC Tiszaújváros volt.

Felemás előjellel várták a csapatok a kezdő sípszót, hiszen a mieink győzelemmel térhettek haza Sényőről az első játéknap után, a Tiszaújváros pedig hazai környezetben botlott a nyitó körben a Pénzügyőr ellen. Rögtön a talákozó elején magához ragadata a kezdeményezést a hazi gárda, ennek pedig hamar eredménye is lett. A negyedik percben egy középen futó támadásnál Galacs Erik szánta el magát lövésre jó 20 méterről, a labda pedig a kapuban kötött ki, ezzel hamar vezetéshez juttatva a csapatot. (1-0) A gól után is mi irányítottuk a játékot, nem sok teret engedtünk a vendég csapat számára. Több szép támadás végén újabb helyzetekig is eljutottunk, ekkor még azonban nem sikerült újabb gólt szerezni. A védelmünk stabil volt, ha pedig esetleg eljutott a kapunkig a labda Pápai Krisztián is jól avatkozott játékba. A 38. percben egy támadásunk végén Veress vezette jobbról középre a labdát a tizenhatos vonalában, lövőhelyzetet keresett, a labda Galacs Erik elé került, aki köszönte szépen és tizenhatról kilőtte az alsót, saját maga és csapatunk második találatát szerezve. (2-0) Két gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második játékrészben is igyekeztünk kevés teret adni a vendég alakulatnak, támadásaink közül pedig több is szépen végigjátszva egészen helyzetekig jutott. A 60. percben Vajda Critofer kapott nagyszerű kiugratást, majd a kifutó kapus mellett higgadtan gurított a hosszúba (3-0) Próbálkoztak ugyan a vendégek, de a védelmük és Pápai rendre jól állták a sarat, a 79. percben azonban a vendég kapitány (Bussy) szabadrúgásból bevette a kapunkat, kozmetikázva ezzel az eredményen. (3-1) Több találat nem született a mérkőzésen, így hazai környezetben is sikerrel mutatkozott be az új idényben a csapat és a második fordulóban a második győzelmét aratta a Putnok FC.

Jól kezdtük a mérkőzést. Gyors gólt tudtunk szerezni egy olyan szituációból, amire készültünk a Tiszaújváros ellen. Szervezettek voltunk és kevés lehetősége akadt az ellenfélnek, azok is pontrúgásból. Összességében elfogadható teljesítményt nyújtottunk. – értékelt a lefújást követően Szala Ákos edző

Putnok FC – Termálfürdő FC Tiszaújváros: 3-1 (2-0) (Galacs (2), Vajda ill. Bussy)

Putnok FC: Pápai – Sághy, Katona (Nadimov), Buda, Csiki, Szics, Vajda (Komári), Dobrovolszki, Veress (Csutora), Juhos (Holló), Galacs (Gellén)

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Kundrák, Gelsi, Bussy, Vitelki (Nagy P.), Tóth S., Géringer (Bocsi), Erős (Kiss), Gönczi (Páll), Nagy D., Valkay

Folytatás hétvégén (08.07. vasárnap 16:30) itthon, a MOL Magyar kupában a Sényő-Carnifex FC ellen.