Hírek

PUTNOKFC.HU

Hazai bemutatkozás – hétközi bajnoki a Tiszaújváros ellen

Három nappal a bajnoki rajt után hétközi fordulóval folytatódik az NB3 labdarúgó bajnokság. A második játéknapon csapatunk hazai közönség előtt is bemutatkozik, szerdán (08.03.) a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapatát fogadjuk.

Hétközi ellenfelünk kerete is átalakult kissé a nyári felkészülési időszak alatt, a Tiszaújváros csapatába nyolc játékos érkezett az elmúlt másfél hónapban. Nem kezdte jól a megyei rivális a 2022/2023-as évadot, hiszen az első játéknapon hazai pályán szenvedtek három gólos vereséget a Keleti csoport újonca, a Pénzügyőr SE csapata ellen. (Tiszaújváros – Pénzügyőr: 0-3)

A Putnok FC számára ellenben jól kezdődött a szezon, Sághy Félix, Katona Bence és Veress Zsombor találataival három góllal nyertünk a jó erőkből álló Sényő otthonában.

A kezdés ugyan felemás a két csapat részéről, de egy forduló elteltével azért messzemenő következtetést levonni ebből természetesen nem szabad. „Dolgozunk tovább” – ahogy Szala Ákos edző zárta a Sényő elleni mérkőzés értékelését és befektetett munka bízzunk benne, hogy ezúttal is eredménnyel párosul.

Mindenképpen fontos a jó kezdés, de ezt nem szűkíteném le egyetlen mérkőzés jó eredményére. A kezdést hat-nyolc forduló eltelte után tudjuk majd megítélni, hogy jó-e. Sűrű a program, de erre készültünk a felkészülés során, kondícionálisan biztosan nem lesz gondunk ezzel. Most csak a Tiszaújváros elleni mérkőzésre koncentrálunk, amely egy remekül felkészített csapat és egy nagyon eredményes tavalyi évet zártak. Szeretnénk folytatni, amit vasárnap Sényőn elkezdtünk.

A jó idénykezdet játékosainkra is pozitív hatást gyakorol, a második forduló előtt ezúttal Buda Péter mondta el gondolatait a találkozó kapcsán.

Jó volt újra tét meccsen pályára lépni, hisz nagyon vártuk. Úgy gondolom, sikerült jól felkészülni a Sényőre, azt kaptuk amire számítottunk, így első perctől tudtuk mit kell csinálni és megérdemeltem nyertünk. Nem szabad, hogy megtévesszen minket, hogy a Tiszaújváros az első fordulóban kikapott. Mindig nehéz meccseket játszunk ellenük és ez most sem lesz másképp, viszont itthon akarjuk tartani a három pontot és ezért mindent meg fogunk tenni.

A szerdai játéknap után hétvégére is jut egy hazai, vasárnap 16:30-tól a MOL Magyar Kupa első körében a Sényő-Carnifex FC csapatát fogadjuk.

A Putnok FC – Termálfürdő FC Tiszaújváros mérkőzés kezdési időpontja 17:30. Kapu és pénztárnyitás 16:30-tól. Jegyek a helyszínen, felnőtt belépő 600 Ft-ért, diák és nyugdíjas belépő 500 Ft-ért kapható. A stadionba való belépéssel mindenki automatikusan elfogadja a pálya és mérkőzés rendszabályokat!