Hírek

PUTNOKFC.HU

Győzelem a Sényő ellen – Továbbjutás a MOL Magyar Kupában

Augusztus 7-én a MOL Magyar Kupa első fordulójában volt érdekelt csapatunk, ellenfelünk a Sényő-Carnifex FC együttese volt, akikkel napra pontosan egy hete, a bajnoki rajton már összecsapott a Szala alakulat. Akkor idegenben győztesen hagyhattuk el a pályát és a kezdetektől úgy álltunk ehhez a mérkőzáshez is, hogy ezúttal is mi szeretnénk diadalmaskodni. Jó mezőnyjátékkal, magas taktikai fegyelemmel és kiválóan szervezett védekezéssel játszottunk az első játékrészben. Több szépen vezetett akcióval helyzetekig is eljutottunk, Buda Péter szabadrúgásból és távoli lövéssel is veszélyeztetett, de Sramkó és Csiki előtt is adódott lehetőség. A 35. percben aztán a gól is megérkezett, Juhos ugratta ki nagyszerűen a jobb oldalon felfutó Budát, aki mesterien centerezett középre, a hosszún érkező Galacs Eriknek pedig már csak 4 méterről a kapuba kellett passzolni. (1-0) Gól már nem született az első játékrészben, esemény azonban maradt még. A 45. percben Jócsák egy lerántásért második sárga lapját gyűjtötte be, így a kiállítás sorsára jutott.

A játék képe a második félidőre sem változott, a hazai csapat továbbra is jól járatta a labdát, a vedég csapatnak pedig gyakorlatilag nem volt kaput eltaláló lövése. A 78. percben pedig aztán el is döntöttük a találkozót, Fülöp ugratta ki jól Nadimovot aki középre játszotta Katona Bence pedig higgadtan lőtt a hálóba. (2-0) A mérkőzés összképét figyelembe véve végig magabiztosan játszva, teljesen megérdemelten jutottunk a MOL Magyar Kupa második fordulójába.

Örömteli, hogy az első három tétmérkőzésünket sikerrel vettük. Az csak plusz, hogy mindezt hét nap alatt sikerült összehozni. Nem futballoztunk ma pontosan és hiányzott az átütő erő, de összeségében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Fejlődnünk kell, ha ezt a szintet fent akarjuk tartani, de meg is teszünk mindent ennek érdekében.” – értékelt a továbbjutást követően Szala Ákos edző

Putnok FC – Sényő-Carnifex FC: 2-0 (1-0) (Galacs, Katona)

Putnok FC: Nyirati – Sághy (Gellén), Sramkó (Nádimov), Buda, Csiki, Szics, Csutora (Petrecsko), Dobrovolszki, Veress (Katona), Juhos, Galacs (Fülöp)

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Erdei (Fenyőfalvi), Toldi, Jócsák (piros 45′), Farkas, Matyi (Kapacina K.), Barta (Schmidt), Kapacina V., Vámos (Orosz)

A Putnok FC mai győzelmével a MOL Magyar Kupa második fordulójába jutott, melynek játéknapja augusztus 27. Egy hét múlva, augusztus 14-én vasárnap 17:30-tól pedig ismét hazai pályán indul útjára a labda, a bajnokság harmadik fordulójában a Karcagi SE csapatát fogadjuk.