Hírek

PUTNOKFC.HU

Kupahétvége – a Szombathelyi Haladást fogadjuk

Hétvégén újra bajnoki szünet, azonban mint az köztudott nem áll meg a Magyar futball élet, hiszen a MOL Magyar Kupa harmadik fordulója kerül megrendezésre. Fontos tudnivalója a kupa harmadik fordulójának, hogy ebben a körben már az első és második ligás csapatok is csatlakoznak azon együttesekhez, akik az előző két körben kivívták a harmadik mérkőzés lehetőségét.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a sorsolás értelmében a Putnok FC szeptember 18-án 15 órától hazai környezetben a Merkantil Bank Ligában szereplő Szombathelyi Haladás együttesét fogadja.

Aktuális kupaellenfelünk tehát a másodosztályban tölti bajnoki mindennapjait, ahol nyolc fordulón van túl a Vas megyei alakulat. Ebből a nyolc mérkőzésből pedig kilenc pontot szereztek két győzelem, három döntetlen és három vereség szerepel a nevük mellett, így a tabella 14. helyén állnak jelen pillanatban. Amint az említettük az első és másodosztály csapatai ebben a körben csatlakoznak a kupaküzdelmekhez, így a Haladás együttesének ez lesz az első kupa összecsapása az idei kiírásban. Közel 400 kilométert kell megtenni a vendég együttesnek a Várady Béla Sportközpontig az első kupamérkőzésük lejátszásához. Szeptember 5-én a Haladás korábbi vezetőedzője Németh Szabolcs benyújtotta lemondását, a csapat felkészítését jelenleg a szakmai vezető Mészöly Géza végzi. A kupamérkőzést megelőző utolsó összecsapásán a Haladás a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában, hazai környezetben 0-0-ás döntetlent játszott az Ajka ellen.

Ami a Putnok FC csapatát illeti a mieink már két kupafordulón is túl vannak. Az első körben hazai pályán győztük le a szintén NB3-as Sényő-Carnifex FC-t, a második fordulóban pedig idegenben jutottunk tovább a megyei másod osztályú Mátraderecske ellenében. Hasonlóan a második vonalhoz, az NB3-ban is nyolc fordulón vannak túl a csapatok, a Putnok FC hat győzelemmel és két vereséggel a tabella második helyén található. Legutóbb a Békéscsaba 1912 Előre II csapatának otthonában sikerült diadalmaskodni.

Minden évben elmondható az a MOL Magyar Kupában, hogy az alacsonyabb osztályú csapatoknak jó lehetősége van arra, hogy megmutassák magukat, kiváltképp akkor, ha első vagy másodosztályú csapat ellen mérkőzhetnek. Igazi futballünnep ez, ahol olykor akár Dávid is legyőzheti Góliátot. Arról, hogy miként látja az esélyeket csapatunk edzőjét, Szala Ákost kérdeztük.

Bízom benne, hogy a régióban sok ember lesz kíváncsi a mérkőzésre és sok néző előtt léphetünk majd pályára. Játékosaim a szezonban eddigi elért eredmények alapján abszolút rászolgáltak arra, hogy ez így legyen. A békéscsabai győzelem után kaptak a játékosok plusz egy szabadnapot, mert mentálisan megterhelő volt 40 napon belül 10 tétmérkőzést megvívni. Az, hogy ezekből nyolcat meg tudtunk nyerni, az nem rossz teljesítmény, de maradtak bent pontok véleményem szerint. Azért dolgozunk nap mint nap, hogy szurkolóinkat ki tudjuk szolgálni. Fiatal játékosaim hétről-hétre küzdenek Putnok városáért és saját maguk karrierjének fellendítéséért. Ennek tudatában, ismeretében bízok abban, hogy a szurkolók még jobban a csapat mellé állnak, mert nem lesz egyszerű dolgunk a hétvégén. Komoly klub érkezik hozzánk, nagyon jó játékerőt képviselő játékosállománnyal, sok nagy sikert elérő szakmai stábbal, fanatikus szurkolókkal, komoly tradíciókkal. Felszabadult, szenvedélyes játékot várok játékosaimtól, mindent meg kell tegyünk, hogy továbbjussunk.

A bajnoki mérkőzések és az ezekre való felkészülés mindennapi malomkerekéből természetesen a játékosok számára is változást jelent egy-egy kupameccsre való felkészülés. Ezúttal a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzés előtt is ott van a tűz.

Úgy gondolom ez egy nagyszerű alkalom megmutatni magunkat egy NB2-es csapat ellen, hogy mire vagyunk képesek. Nem vagyunk rossz formában, ha mindenki mentálisan és fejben is rendben lesz, akkor meg tudjuk nyerni a meccset. Fizikálisan nehéz mérkőzésre számítok, nincs rajtunk nyomás és nincs veszítenivalónk, hideg fejjel kell kimennünk a pályára és az első perctől az utolsóig koncentráltnak kell lennünk, mert az ilyen csapatok ellen nem engedhetünk meg hibákat. Úgy gondolom képesek vagyunk nyerni, és győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat.” – mondta el megkeresésünkre csapatunk kapitánya, Dobrovolskyi Zhenya

Putnok FC – Szombathelyi Haladás – MOL Magyar Kupa – 3. forduló

Várady Béla Sportközpont – 3630, Putnok, Puskás Ferenc út 6.