Hírek

PUTNOKFC.HU

Gólgazdag mérkőzésen búcsú a MOL Magyar Kupától

Szeptember 18-án 15 órától a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában lépett pályára a Putnok FC, ellenfelünk a másodosztályú Szombathelyi Haladás együttese volt.

Szervezetten és lendületesen kezdte a mérkőzést a Putnok FC, már az első negyed órában több szép támadás végén jutott el a Haladás kapujáig a hazai csapat, gól azonban ezekből nem született. A 31. percben eredményesek voltak a vendégek, egy távoli lövés előbb ugyan lepattant a hazai védelemről a labda Ráczhoz került, aki 17-ről a felsőbe lőtte. (0-1) Mindössze öt percig tartott a vendég előny, a jól játszó hazai csapat a 36. percben egalizált, ekkor Nagy Zsolt kapott nagyszerű kiugratást, a tizenhatoson belül pedig a kifutó kapus mellett kilőtte a hosszú sarkot. (1-1) A 39. percben pedig már vezetésnek örülhettek a hazai drukkerek, Nemes volt harcos a bal szélen, remekül adott középre, a hosszún pedig Nagy Zsolt érkezett és talált közelről a kapuba. (2-1) Sajnos nálunk sem volt sokáig az előny, a 42. percben Doktorics talált be Nyirati kapujába. (2-2) Ezzel a négy találattal, döntetlen eredménnyel vonulhattak a csapatok a szünetre.

A második játékrészben, az 58. percben Derekas jobb oldali beadására Alban érkezett és juttatta vezetéshez újra a vendég együttest. (2-3) Próbálkozott a hazai csapat, akadtak is helyzeteink, amik azonban kimaradtak. A 82. percben egy Szombathelyi támadás végén Borvető közelről szerezte meg a negyedik vendég találatot, eldöntve ezzel a találkozó és a továbbjutás sorsát. (2-4)

A mérkőzés összképét tekintve derekasan küzdött a hazai csapat, helyenként jó játékot mutatva, főleg az első félidőben, a vereséggel azonban búcsúzunk a MOL Magyar kupa idei kiírásának további küzdelmeitől.

Putnok FC – Szombathelyi Haladás: 2-4 (2-2) (Nagy Zs (2) ill. Rácz, Doktorics, Alban, Borvető)

Az első félidőben véleményem szerint a Haladás felé nőttünk a játék minden elemében, de sajnos a két lőtt gólunkon kívül több ziccerünk is kimaradt. A második félidőben nagyobb nyomást gyakorolt ránk a vendég csapat, de elkerülhető gólokat kaptunk. Úgy érzem ebben a meccsben több volt.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos edző

Putnok FC: Nyirati – Sághy, Nadimov (Fülöp), Galacs (Petrecsko), Nagy (Csutora), Sramkó (Vajda), Katona, Buda (Juhos), Csiki, Dobrovolszki, Nemes

Haladás: Mursits – Tóth, Lucas, Csernik (Lencse), Doktorics, Horváth (Alban), Csató, Németh, Derekas, Rácz (Csilus), Molnár (Borvető)