Hírek

PUTNOKFC.HU

Közel volt a bravúr a listavezető otthonában

Április 10-én már a 29. játéknapot rendezték a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban. A hűvös vasárnapi délután csapatunk a szomszéd városban, Kazincbarcikán vendégszerepelt. A találkozó előtt és annak elején rövid zápor áztatta a Kolorcity Aréna gyepszőnyegét, így kissé csúszós talajon kezdhette meg a két csapat az összecsapást.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés és bizony egyértelműen kijelenthető, hogy csapatunk nem csupán védekezni érkezett az éllovas otthonába. Bátor és fegyelmezett játékkal rukkolt elő Szala Ákos csapata, kiváló labdajáratással és ötletes megiramodásokkal. Harcos volt az egész csapat az első játékrészben, stabil védekezés, jó középpályás munka jellemezte a mieinket. A 42. percben egy jobbról érkező beadás után azonban megszerezte a vezetést a hazai alakulat, Pálinkás Gergő talált a kapunkba. (1-0)

Egy gólos hátrányban vonulhattak a csapatok a szünetre, de a második játékrészre sem feltartott kézzel jött ki a vendég csapat. Szala Ákos cserékkel igyekezett frissíteni és ezeknek köszönhetően egyre többször jutottunk el veszélyes szituációig az ellenfél kapuja elé. A 72. percben egy 20 méterről megítélt szabadrúgást Katona Bence lőtt parádésan a hazai kapuba, egalizálva ezzel az eredményt. (1-1) A hátralévő játékrészben sem álltunk vissza, közvetlenül a gólunk után is voltak még helyzeteink, igyekezett azonban a Kazincbarcika is, akik a 87. percben egy szerencsés góllal újra vezetéshez jutottak. Egy tizenhatoson belüli kavarodás végén ismét Pálinkás volt eredményes. (2-1) Az idő rövidsége miatt sajnos az újra egyenlítés már nem sikerült. Több mint biztató volt azonban a Putnok FC mai játéka a listavezető otthonában, erre a hozzáállásra és mutatott játékra ugyanis méltán lehet alapozni a jövőben.

Büszke vagyok a csapatomra, mert a listavezető otthonában tudtunk minőségi futballt előadni. A mai napon nem a jobb játékot játszó csapat nyert, de ez benne van a futballban. Egyéni és csapatjátékban sem maradtunk alul, sőt. Erre tudunk építeni.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Kolorcity Kazincbarcika SC – Putnok FC: 2-1 (1-0) (Pálinkás (2) ill. Katona)

KBSC: Fila – Szemere, Nagy (Márton (67′)), Pinyaskó (Schildkraut (68′)), Sinanovic (Ádám (29′), Dvorschák, Székely, Süttő, Ur, Heil, Pálinkás

Putnok FC: Cserepka – Gellén, Sághy, Nádimov (Juhos (61′)), Nagy (Fülöp (61′)), Katona, Buda, Szics, Csutora (Petrecsko (77′), Dobrovolszki, Hadházi (Sramkó (56′))

Folytatás hétközi forduló keretein belül, április 13-án itthon a Békéscsaba II ellen.