Hírek

PUTNOKFC.HU

Kiütéses győzelem az SBTC ellen

Borús időjárás, de kellemes hőmérséklet fogadta a csapatokat augusztus 30-án a Várady Béla Sportközpontban. Hétközi fordulóval folytatódott a pontvadászat az NB3 Észak-Keleti csoportjában, ellenfelünk pedig a Salgótarján alakulata volt.

A mérkőzés elejétől egyértelmű volt, hogy a vendégek védekezésre rendezkedtek be, szinte felborult a pálya, jelentős labdabirtoklási fölényben volt a Putnok FC, igazán komoly helyzet azonban nem alakult ki a találkozó első tíz percében. A 10. percben aztán Lőrincz iramodott meg saját térfelünk közepéről, a jobb szélre játszotta, ahol a tizenhatosig törő Komárit csak szabálytalanul tudták megállítani a védők, a megítélt szabadrúgást Nemes végezte el, kevéssel azonban célt tévesztett. A stabilan és tömören védekező vendégek ellen továbbra sem volt könnyű helyzetet kialakítani, a 29. percben azonban megtört a jég. Lőrincz szerzett harcosan labdát az ellenfél térfelén, majd Nemes közvetítésével Boroshoz passzolt, aki a tizenhatoson belül kapura fordult és a hálóba helyezett. (1-0) Néhány perccel később Vattay került helyzetbe, hosszúra tartó tekerése centikkel kerülte el a vendég kaput. A 38. percben Pócsik iramodott meg a Tarjáni kapu felé, kijátszotta a bal szélre Nemeshez, akinek centerezésére Juhos Dávid érkezett pontosan és duplázta meg a PFC előnyét. (2-0) Teljesen megérdemelt két gólos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok a félidei pihenőre.

A második játékrészben is jelentős labdabirtoklási fölényben játszott Szala Ákos csapata. Több szép akció végén is nagy helyzetben kerültünk a vendég kapu elé, a 73. percben pedig újabb gól szereztünk, ekkor Pócsik vezette a labdát a tizenhatoson belülre a bal szélen, majd a túloldalon érkező Benkőhöz ívelt, akinek középre passzolt, Boros Gábor pedig érkezett és a kapuba gurított. (3-0) A mérkőzés végére pedig kiütéses lett a siker, előbb a 88. percben Lőrincz balról érkező beadását csúsztatta a hosszúba Boros Gábor mesterhármast szerezve ezzel (4-0), majd a ráadásban a 92. percben egy jobbról érkező szögletet Mrva csúsztatott meg, Boros pedig köszönte és saját maga negyedik, a csapatnak pedig ötödik gólját szerezte. (5-0) Kiütéses győzelem tehát a vége egy szervezett védekezéssel indító SBTC ellen, a türelem és a taktikai fegyelem azonban meghozta gyümölcsét, újabb három pontot bezsebelve ezzel a bajnokságban.

Az időzítést helyeztük ma fókuszba. Arra kértem a játékosokat türelmesen futballozunk. Nem rohantunk mindenáron előrefelé, hanem okosan játszottunk a Salgótarján passzív játéka ellen. Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt. Készülünk a következő bajnoki mérkőzésünkre.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Salgótarjáni BTC: 5-0 (2-0) (Boros (4), Juhos)

Putnok FC: Mészáros – Arday (Mrva), Galacs (Tordai), Lőrincz, Pócsik, Boros, Vattay (Papp), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó), Komári (Benkő)

SBTC: Nyirati – Csáki (Klajbán), Petrecsko, Nagy, Tarlósi P. (Palkovics), Molnár, Tarlósi M. (Csifó), Sulyok (Horváth), Kálmán, Bajor (Bogdán), Csuka

Folytatás vasárnap az FC Hatvan otthonában