Hírek

PUTNOKFC.HU

Két tehetséges Sajóvölgyés fiatal csatlakozott a Putnok FC keretéhez

Tovább bővült a Putnok FC játékos kerete, mégpedig két olyan tehetséges fiatal labdarúgóval, akik a Sajóvölgye Focisulitól csatlakoznak felnőtt csapatunk keretéhez.

A 18 esztendős Gulyás Márk a DVTK nevelése, fiatalabb korában a Magyar korosztályos válogatottban is szerepelt. A 15 éves korosztályos nemzeti csapat színeiben tornagyőztes volt a Fehéroroszországban megrendezett UEFA Development tornán, ahol két találattal járult hozzá a sikerhez. A 2023/24-es évad őszi idényét a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatánál töltötte. A Honvéd II elleni felkészülési mérkőzésen már a PFC színeiben is eredményes volt.

Hat évesen kezdtem futballozni a Borsod Volán együttesében, ahonnan két hónap múlva a DVTK-hoz kerültem. Tizenkét évet játszottam Diósgyőrben, majd egy rövid Fehérvári kitérőt követően kerültem Putnokra. Kiváló lehetőségnek tartom azt, hogy a Putnok FC-nél folytathatom a pályafutásom, hiszen az Észak-Keleti csoport listavezetőjeként esélyünk van a magasabb osztályba jutásra is. Egy nagyszerű, fiatal, összetartó közegbe kerültem, ahol nagyon jól fogadtak. Leginkább a szélső középpályás pozícióban érzem jól magam, de játszottam már center poszton is. Játékommal szeretnék hozzájárulni a csapat magasabb ligába jutásához. Mindent megteszek azért, hogy gólokkal, gólpasszokkal segítsem a Putnok FC-t a tavasszal és reményeim szerint később a második vonalban is.” – nyilatkozta honlapunknak a Putnok FC fiatal tehetsége, Gulyás Márk.

Horváth Sándor személyében egy 21 éves fiatal játékos csatlakozott a Putnok FC együtteséhez. Ózdi nevelésű játékos, azonban hosszú évek óta a Sajóvölgye Focisuli korosztályos együtteseinek meghatározó labdarúgója. A 2020/2021-es idénytől az Ózd-Sajóvölgye Felnőtt csapatát erősítette, és jelentős szerepe volt előbb a vármegyei első ligába való feljutásban, majd abban is, hogy a csapat jelenleg torony magasan vezeti a Borsod vármegyei első osztály bajnoki tabelláját. Az Ózd színeiben az idei idényben tíz találatnál járó játékos az Eger elleni első felkészülési találkozón, már a PFC színeiben is a kapuba talált.

Ózdon kezdtem a futballt, majd amikor lehetőségem adódott a Sajóvölgye Focisulihoz igazoltam. Itt mutatkozhattam be a felnőtt futball világában is, az Ózd-Sajóvölgye csapatában. Örülök neki, hogy Putnokra kerülhettem és a harmadosztályban folytathatom a pályafutásom. Leginkább középpályán érzem jól magam. Szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és játékommal szeretnék bizonyítani, hosszú távon pedig minél magasabb osztályban futballozni.” – mondta el megkeresésünkre Horváth Sándor.