Hírek

PUTNOKFC.HU

Kemény munkával telt a felkészülés első közös hete

A Putnok FC játékosai túl vannak a felkészülés első közös hetén. A csapat régi és új játékosai egyaránt kemény munkát végeztek a június 22-i első csoportos edzéslátogatás óta. Az előző évben már megszokhattuk, hogy igazi baráti, mondhatni családias hangulat alakult ki az alakulatnál, ez pedig úgy tűnik, hogy az előttünk álló idényre is a csapat egyik nagy erénye lesz. A frissen érkező labdarúgók és a már egy szezont itt töltő játékosok is hamar megtalálták az összhangot, így a jó légkör továbbra is adott a csapatnál. Minden játékosunk maximális elszántsággal és odaadással, ugyanakkor mindenben segítve a csapattársakat vetette bele magát a munkába, ennek köszönhetően pedig a kezdeti időszak valamennyi tervezett feladatát sikerült elvégezni. Az első hét történéseiről, a felkészülés menetéről és a hangulatról Szala Ákos edzőt és a csapat néhány játékosát kérdeztük.

Szala Ákos (edző):

Az elmúlt két és fél hétben elvégeztük azokat a feladatokat, amiket szerettünk volna. Nem mondanám könnyűnek azt a terhelést, amit a játékosok jelenleg kapnak, de örömteli, hogy maximálisan partnerek és tudják ennek van most itt az időszaka. Megkönnyíti a munkát, hogy most nem kell rengeteg új játékost igazolnunk, mert a keret 90%-a együtt maradt. Nagyon nagy változások nem várhatóak a keretünkben. Néhány poszton tervezünk, terveztünk erősítést, néhány próbajátékost megnézünk még a napokban, de július 8-ig szeretném lezárni a keretet. Olyan játékosokat igazoltunk eddig, akik olyan stílusjegyeket képviselnek, mint a már meglévő játékosaink. Ebből nem is fogunk engedni a továbbiakban sem.

Dobrovolsyi Zhenya:

Ezen a héten intenzív edzés volt és elég nagy fizikai munkát végeztünk. Rengeteg mérkőzés vár ránk, ezért fizikálisan rendben kell lennünk. Remek összhang van a csapatnál, mindenki becsülettel dolgozik, mindenki küzd, hogy a kezdőbe kerüljön, készülünk a bajnoki kezdésre. Fiatal játékosok jöttek, nekik még idő kell az adaptációhoz, éreztetni kell velük a játékunkat, megérteni az edző utasításait, de úgy gondolom a bajnoki rajtra, ők is készen lesznek.

Csiki Norbert Ferencz:

Kemény volt a felkészülése első hete, mindenki jól teljesít, a csapat rendkívül motivált. Nagyon jól érzem magam, hamar sikerült beilleszkednem és ezt köszönhetem a csapattársaknak, mert nagyon jól fogadtak. Itt mindig nagyon jó a hangulat és úgy gondolom, hogy ez fontos, mert ez is hozzátesz ahhoz, hogy a pályán jó és egységes csapat legyünk.

Holló Péter:

Nagyon jól összetett edzéseink vannak. Fizikálisan is sikerült fejlődnöm, de leginkább mentálisan, hiszen minden edzés egy meccsel ér fel felfogásban, mindenki ugyan úgy akar és küzd. A hangulat nagyon jó az öltözőben, ami látszik a pályán is, hiszen mindenki biztatja a másikat. Az összhang lesz szerintem ebben a szezonban a legerősebb ebben a csapatban, edzéseken nem is inkább magunkért küzdünk, hanem egymásért. A beilleszkedéssel nincs semmi gond, sok jelenlegi csapattársamat ismertem már gyerekkorom óta, így elég könnyű volt.

Buda Péter:

Az első hét alapján azt tapasztaltam, hogy mindenki elszánt, nagyszerű hozzáállással és becsületesen csinálja a munkát. A hangulat nagyon jó, az összhang is megvan mivel a csapat kilencven százaléka maradt és az új játékosok is olyan mentalitással rendelkeznek, ami ebbe a csapatba beleillik, így a beilleszkedésükkel sem volt gond.

Vajda Cristofer:

Kemény és sok munkával teli első héten vagyunk túl, de úgy gondolom, hogy mindenki teljes elánnal teszi a dolgát és emellett segíti a másikat ha szükséges. A pályán és az öltözőben egyaránt nagyon jó a hangulat, remek az összhang a játékosok között. A csapattársak nagyon jól fogadtak, segítőkészek voltak, így a beilleszkedés könnyű volt. A következőkben folytatjuk a munkát, teljes gőzzel készülünk a bajnokságra.

A felkészülés az előzetes edzéstervnek megfelelően folytatódik a továbbiakban. Csapatunk a szezon kezdete előtt természetesen felkészülési találkozókon is pályára lép, melynek első állomása szombaton Nyíregyházán lesz.