Hírek

PUTNOKFC.HU

Katona dupla – megérdemelt győzelem a Jászberény ellen

DSC_0919kicsiFebruár 20-án a 22. fordulóval folytatódott az NBIII labdarúgó bajnokság. Ezúttal a tabellán egy ponttal és egy helyezéssel mögöttünk tanyázó Jászberényi FC alakulata vizitált a Várady Béla Sportközpontban. Borús, szeles, hűvös idő fogadta a csapatokat és a mérkőzésre kilátogató publikumot, ennek ellenére egy kiváló összecsapás szemtanúi lehettek akik ebben az időben is a helyi arénát és a meccsnézést választották.

Veszélyes vendég akcióval kezdődött a találkozó, rögtön a középkezdés után, az első percben egy remek kiugratással az ellenfél támadója egy az egyben vezethette kapusunkra a labdát, védőnk Sághy Félix azonban mesteri módon érte utol és blokkolta a próbálkozást. A délelőtti eső nehezítette kissé a játék körülményeket, de a mérkőzés alatt kitartóan fújó viharos szél is feladta a leckét a játékosoknak. 20 perc játék után aztán egyre kezdeményezőbbé vált csapatunk, melynek a 30. percben meg is lett az eredménye. Egy jobb szélen szépen felvitt támadás végén Laczkó Krisztián tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalig vezette a labdát, középre adta az ötös vonalára, ahol pedig a kavarodásban Katona Bence eszmélt a leggyorsabban és juttatta vezetéshez a mieinket, megszerezve ezzel 10. bajnoki gólját. (1-0) Vezetésünk birtokában is többet birtokoltuk a labdát, egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását. A 42. percben a vendég tizenhatos előtt jutottunk jó szögből szabadrúgáshoz, Katona vállalkozott lövésre, a berényi portás azonban résen volt és kiütötte.

cikk2A második játékrészben még inkább felülkerekedett a Putnok FC aktuális ellenfelén. Az 51. percben Sramkó remek kiugratása Katonához, egy tanári vissza csel támadónktól és egy higgadt befejezés a rövid alsóba, máris megszerezvén ezzel Katona Bence 11. bajnoki találatát, előnyünket két gólosra növelve.  A hátralévő közel 40 percben csapatunk többször alakított ki szép támadás végén hatalmas helyzeteket. Maximális taktikai fegyelem, harcosság, elszántság és kiváló mentalitás jellemezte csapatunkat a találkozó teljes időtartama alatt. Elmondható, hogy győzelmünk teljes mértékben megérdemelt. Számos kisebb nagyobb helyzet adódott tehát még a Jászberényi kapu előtt, újabb gól azonban már nem született az összecsapáson.

Pár perces zavarral kezdtük a mérkőzést, kellett idő mire megbarátkoztunk a viharos széllel. Az első húsz perc után mindenben a vendég csapat fölé nőttünk. Azt a mentalitást láttam viszont a pályán, ami alapján válogatjuk a játékosainkat. A pálya talaja miatt inkább az akarat és a párharc erősség döntött, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést” – nyilatkozta honlapunknak vezetőedzőnk Szala Ákos

Putnok FC – Jászberényi FC: 2-0 (1-0) Katona (30′, 51′)

Putnok FC: Cserepka – Gellén, Sághy, Petrecsko (Juhos (57′)), Nagy (Nádimov (84′)), Katona, Buda, Szics, Laczkó (Dlehány (57′)), Dobrovolszki, Sramkó (Hadházi (80′))

Jászberényi FC: Menczeles – Szőllősi (Kurinczi (64′)), Erdős, Borics (Muhari (54′)), Balla, Palcsó (Izsold (54′)), Nagy, Tóth, Sárossy, László, Szanku (Lakatos (64′))

Folytatás február 27-én idegenben a dobogós DEAC otthonában

Leave a Reply