Hírek

PUTNOKFC.HU

Debrecenben folytatjuk a tavaszt

Február utolsó hétvégéjén az NBIII labdarúgó bajnokság 23. fordulója kerül megrendezésre. Csapatunk a naptári év harmadik játéknapján ezúttal idegenben a DEAC otthonában lép pályára.

Hozzánk hasonlóan a Debreceniek is négy pontot gyűjtöttek két találkozóból a 2022-es évben, első éles mérkőzésükön a Törökszentmiklós csapatát sikerült legyőzni otthon (3-0), majd idegenben a Hidasnémeti ellen játszottak 1-1-et. Sándor Tamás alakulatánál nem volt nagy játékosmozgás a télen, 2 távozó játékos helyére 2 labdarúgó érkezett, Szabó Levente az ESMTK-tól, Ujvárosi Ádám a Vasastól tette át székhelyét Debrecenbe.

Augusztus 22-én a bajnokság negyedik fordulójában a Várady Béla Sportközpontban találkozott egymással a két együttes. Egy jó hangulatú pörgős, hajtós mérkőzésen 0-0-ás döntetlen született, fiatal csapatunk jó játékot mutatva, nagyot küzdve szerzett pontot a bajnokság egyik kiemelkedő keretével rendelkező csapata ellen, szurkolóink pedig az akkori játékot vastapssal jutalmazták.

A Putnok FC idén első alkalommal utazik éles bevetésre idegenbe, hiszen az előző két körben itthon gyarapítottuk pontjaink számát. A Füzesgyarmat elleni döntetlen után magabiztos sikert könyvelhettünk el a Jászberény ellen. Szala Ákos tanítványai mindkét összecsapáson megmutatták, hogy a taktikai fegyelem, a küzdeni tudás és a mentalitás magas szinten van a csapatnál.

Ugyanúgy készülünk a DEAC ellen, mint minden mérkőzésünkre. Megpróbálunk meglepetést okozni a hétvégén. Az elmúlt tizenkét bajnoki mérkőzésünkből nyolc alkalommal győzelmet ünnepelhettünk, háromszor döntetlent értünk el és csak egyszer szenvedtünk vereséget, folytatni szeretnénk ezt a remek szériát. Mindig a következő meccsben gondolkodunk. A hét első napján volt a fókusz a múlt hétvégi teljesítményen, utána 100%-ban az aktuális ellenfelünkre koncentrálunk. Bármennyire is nem gondolták volna ezt sokan a nyáron, de egy Füzesgyarmat elleni döntetlennel nem vagyunk teljesen elégedettek. Előző hétvégén tudtunk nyerni a Jászberény ellen és győzelem után mindig jobb a légkör természetesen.” – mondta el megkeresésünkre vezetőedzőnk.

Az előző héten duplázó Katona Bence szerint a két hazai mérkőzés jót tett a csapat önbizalmának, így pedig könnyebb nagyobb célokat megfogalmazni.

A magam részéről örülök, hogy mind a két meccsen gólt tudtam szerezni, remélem tudom ezt folytatni és a következő meccseken is gólokkal segíteni a csapatot. A Füzesgyarmati találkozóval kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, mert azt az első félidőben el kellett volna döntenünk, de a meccs összképe alapján reális az x. A Jászberény elleni bajnokin mindenki mindent beleadott, ezért is sikerült megnyernünk ezt a meccset, ha ezt így folytatjuk nem lesz problémánk tavasszal. A hétvégével kapcsolatban tudjuk, hogy a DEAC ebben a bajnokságban az egyik legjobb csapat, ezért nagyon nehéz feladat vár ránk, de hozható mérkőzést várok. Mindenképpen ponttal/pontokkal szeretnénk hazatérni Debrecenből.

A bajnoki tabellán harmadik helyen tanyázó DEAC ellen folytatjuk tehát a pontvadászatot, mely nem ígérkezik könnyű meccsnek, de egy Jászberény ellen nyújtott teljesítményhez hasonlóval akár a dobogós ellen is pontot, pontokat szerezhetünk.

DEAC – Putnok FC – 2022.02.27. 14:00

Debrecen, DEAC Sporttelep

Leave a Reply