Hírek

PUTNOKFC.HU

Jobb szezont szerettünk volna az előzőnél – interjú Kundráth Csaba sportigazgatóval

A 2022/2023-as bajnoki szezon sikere, ahogy azt korábban már többször ecseteltük számos fontos tényezőből állt össze. Az egyik ilyen a háttérben futó folyamatok szervezése, intézése. Kundráth Csaba a Putnok FC sportigazgatója ebben a szezonban is legjobb tudása szerint igyekezett a hátteret stabillá tenni, hogy a játékosok és a szakmai stáb számára idén is csak a futballon legyen a fókusz. Honlapunk őt is megkereste és megkérte értékelje a lezárult bajnoki évadot.

Milyennek értékeled a Putnok FC magunk mögött hagyott szezonját?

Amikor tavaly júniusban megkezdtük a felkészülést, akkor azt a célt tűztük ki, hogy szerepeljünk jobban mint az előző szezonban. Úgy próbáltuk kialakítani a keretet, hogy ennek reális esélye legyen. A jó szakmai munkának és a játékosoknak köszönhetően azt gondolom sikerült ezt a célt megvalósítani, sőt még talán egy kicsit jobban is teljesítettünk a vártnál.

Második évedet töltöd a csapat sportigazgatójaként, az eredményeket leszámítva miben volt még más ez az idény?

Abban volt ez az év másabb a tavalyitól, hogy mivel tavasszal elég jól szerepeltünk már kezdtek velünk egyre komolyabban számolni az ellenfeleink. Emiatt kicsit talán a stílusunkon is változtatni kellett, mert egyre több csapat azért jött Putnokra, hogy csak ki ne kapjon és ezért ősszel volt egy két hazai meccsünk ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de tavaszra ezt is sikerült rendbe tenni.

Milyennek értékeled a csapatnál folyó szakmai munkát?

A lehetőségeinkhez képest a stáb úgy gondolom kihozta a maximumot a magunk mögött hagyott idényből. Jó szakmai munka folyt az együttesnél napról-napra. Ákos is és Ádám is folyamatosan képzik magukat és folyamatosan mindig a legjobbat szeretnék kihozni magukból és a csapatból is, ebben pedig a játékosok is abszolút partnerek.

Hogyan láttad a háttérben ténykedők feladatellátását?

Nyilván ez a jó szereplés nem sikerülhetett volna a háttérben dolgozók alázatos és mindig szolgálat kész munkája nélkül. Külön kiemelném Boros Zoli, Kunváriné Bánkuti Gabi és Kunvári Karesz munkáját, mert nélkülük biztos nem tartanánk itt. Fontos megemlíteni az önkormányzatnál dolgozók segítségét is, akikre szintén mindig számíthattunk, ha ügyes  bajos dolgokat kellett intézni.

Fontos a jó kapcsolat a városvezetéssel, mi mondható el erről ebben az idényben?

A városvezetéssel nagyon jó a kapcsolatunk, Tamás Barnabás polgármester Úrral mondhatom napi szinten kapcsolatban vagyunk és folyamatosan azon dolgozunk hogy lehet minél sikeresebben szerepelni. Polgármester Úr nagyon jó partner és László János Úrral a csapatunk főtámogatójával akinek ezúton is köszönjük az egész éves segítségét, karöltve mindenben támogatják a csapatot és nyugodt hátteret biztosítanak a fejlődéshez. Itt szeretném még megköszönni a Sajóvölgye Focisuli és Kádár Zsolt segítségét is, mert ők is fontos láncszemei a sikernek.

Kicsit kitekintve, milyennek láttad a keleti csoport idei idényét?

A keleti csoport idei szezonja nem hozott nagy meglepetéseket, mert szerintem abban mindenki biztos volt, hogy a BVSC kiemelkedik a mezőnyből és nagy valószínűséggel megnyeri a bajnokságot, amihez ezúton is gratulálunk nekik, megérdemelten lettek bajnokok. Volt egy-két csapat, akik esetleg gyengébben szerepeltek és voltak olyanok is akik a esetleg felül múlták a várakozást, de mindent egybe véve azt gondolom, egy izgalmas és jó színvonalú bajnokság volt, ahol néhány kivételtől eltekintve mindenki azt kapta amit szeretett volna kapni. Annak külön örülök, hogy szinte minden csapattal sikerült jó kapcsolatot kialakítani, mert szerintem ez is fontos a mai világban.

Vannak már tervek a folytatásra, ha igen mit lehet ezekről tudni?

Nyilván vannak tervek, célok, de én már akkor is elégedett lennék, ha csak egy ponttal többet szereznénk mint az idén.