Hírek

PUTNOKFC.HU

„Célunk, hogy jövőre ennél is jobbak legyünk” – szezon értékelő interjú Szabó Ádám kapusedzővel

A szezon folyamán jól működő gépezet fontos tagja volt csapatunk két hálóőre, valamint az őket felkészítő szakember Szabó Ádám munkássága is. Honlapunk szerkesztősége kapusedzőnket is megkérte, értékelje a magunk mögött hagyott idényt, külön hangsúlyt fektetve a kép kapus munkájára.

– Milyennek ítéled a csapat tavaszi idényét?

Nagyon kevesen számítottak arra, hogy ilyen sikeresek leszünk szezon végére. Szezon előtt megfogalmaztunk egy célt, amely arról szólt, hogy lépjünk előre a tavalyi helyezéshez képest. Remek felkészülési program lett összerakva és nagyszerű játékosok érkeztek a csapatba. Hamar beilleszkedtek, mind a pályán, mind az öltözőbe. Különböző játékrendszereket tudtunk mérkőzéseken alkalmazni, ezzel reagálva az ellenfelek lépéseire. Sokat dolgoztak a játékosok és megérdemelten nyerték meg a második helyet Putnok város és maguk számra.

– Milyennek láttad a két kapus teljesítményét? Mennyire vagy elégedett velük?

Mindkét kapus remek sportember és nagyszerű hálóőr. Nehéz helyzet az övék, ugyanis csak egyikőjük állhat a kapuban. Elégedettek voltunk velük a szezon folyamán, persze voltak hibák, viszont voltak bravúrok is. Talán a kapott góljaink száma a soknak mondhat, de ez a csapatvédekezésnek is része. Nem csak az ő felelősségük. Dolgozunk tovább, jövőre 30 kapott gól alatt kell lennünk.

– Mi az amiben szerinted a legtöbbet fejlődött a csapat, illetve külön a kapusok is ebben az idényben?

Kellett az elmúlt szezon, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a játékosok és mi is. Minden téren fejlődött mindenki, van aki lassabban, van aki gyorsabban. Kiemelni külön nem is érdemes senkit, csapat szinten teljesítettünk jól. Sokkal egységesebbek lettünk és megtanultunk győzni. Több mérkőzést is a hajrában sikerült megnyernünk ennek köszönhetően. Kapusainkat pedig bátrabban tudjuk bevenni a labdakihozatalba, támadás építésébe. Úgy gondolom ebben fejlődtek legtöbbet.

– Milyen volt az összhang a kapusaink között?

Baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Egyszer sem tapasztaltam ellenszenvet a másik iránt. Volt mikor nem tudtam részt venni az edzésen, de a megadott feladatokat maradéktalanul elvégezték. Úgy gondolom minden rendben volt közöttük.

– Mit hozhat a jövő számodra, illetve a csapat számára?

A következő bajnoki évadot is Putnokon töltöm. Szeretnénk tovább fejlődni szakmailag és csapat szinten is. Ehhez minden körülmény adott számunkra és nyugodtan lehet dolgozni. Szeretnénk egy még jobb szezont produkálni a következő idényben. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek aki hozzátett a csapat sikeréhez. Célunk jövőre, hogy ennél is jobbak legyünk.