Hírek

PUTNOKFC.HU

Jó úton járunk, hogy elérjük a közös céljainkat – Szabó Ádám kapusedző őszi értékelője

Egy csapat eredményessége és a folyamatok sikeres működése minden esetben több ember közös és jó munkájának eredménye. Az előző idény előtt közösen kezdte meg a munkát a Putnok FC-nél Szala Ákos edzővel Szabó Ádám kapusedző, aki azóta is felel a Putnok FC két kapusának felkészítéséért. A szakember igyekszik tapasztalatait és szakmai tudását átadni csapatunk hálóőreinek, a folyamatos önfejlesztéssel pedig szeretné kapusaink fejlődését még intenzívebbé tenni. Arról, hogy miként látta az őszi időszakot és főleg a két kapus teljesítményét, őt is megkérdeztük.

Milyennek ítéled a csapat őszi idényét?

Nagyszerű felkészülésben volt része a csapatnak. Ákos remekül készítette fel a csapatot a szezon előtt és a bajnokság közben is. Magas színvonalú és intenzitású, NB3-tól magasabb szintű követelményeknek kellett megfelelni az edzéseken. Mindenki beleállt és keményen megcsinálta azt ami számon volt kérve. Várakozáson felül teljesített a csapat. A szezon előtt megfogalmazódott bennünk egy közös cél, amit szeretnénk elérni. Jó úton járunk annak érdekemben, hogy ezt sikerüljön megvalósítani. Természetesen voltak gyengébb meccseink, de úgy láttam a csapaton, hogy próbál mindenki mindent megtenni a sikerért. Szép győzelmeket értünk el, becsülettel tette mindenki a dolgát és összességében megérdemelt a bajnokságban jelenleg elfoglalt második hely!

Szabó Ádám – kapusedző, Putnok FC

 – Milyennek láttad a két kapus teljesítményét az ősszel? Mennyire vagy elégedett velük?

 Mindketten keményen dolgoztak az ősz folyamán és sokat is fejlődtek. Krisztián védett a bajnokságban, Andris pedig a kupában. Az esetleges felmerülő hibákat és a jó dolgokat a mérkőzések után megbeszéltük. Sajnos csak egyikük állhat a kapuba, a kapus sors ilyen. Elfogadták a kialakult helyzetet és úgy gondolom jó kapcsolat alakult ki közöttük. Nem csak én, de a csapat is elégedett lehet velük.

– Milyen teendőkkel engeded el őket a téli pihenőre?

Mindenki két hét teljes pihenőt kap, majd december 19-től kezdődően személyre szabott edzés programot. Ebben szerepel futó program, erősítés és különböző, egyedül is végezhető labdás gyakorlatsor. Ezeknek elvégzését számomra különböző felületeken kell vissza igazolniuk.

 – Egy ilyen sikeres ősz után, mit vársz tavasszal? Mi lehet a sikeres folytatás titka szerinted?

A leglényegesebb, hogy nem szabad megelégedni azzal, amit eddig elértünk. Nem lehetünk kényelmesek, minden edzésen és mérkőzésen továbbra is meg kell feszülni. Tavasszal sem fognak egy pontot sem ajándékba adni. Ha minimum az ősszel nyújtott teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor mindenki büszke lesz a csapatra.

– Saját edzői karrieredben is sikerült előre lépni az ősz folyamán, mit lehet erről tudni, illetve mik a további terveid?

Tavasszal szereztem meg az UEFA Goalkeeper B diplomát és ennek a filozófiának a mentén dolgoztam az ősz folyamán. Természetesen minden edzést egyeztettünk Ákossal, csak így lehet együtt dolgozni. Volt amikor több, volt amikor kevesebb idő volt edzésen a kapusokkal. Ákos a főnök, nekem alkalmazkodni kell hozzá és az Ő munkáját segíteni. A jelen számomra a legfontosabb, egyenlőre Putnok város labdarúgásának sikeréért dolgozom. Kapusedzőként szeretném magam tovább fejleszteni.