Hírek

PUTNOKFC.HU

Idei első vereségünket szenvedtük el – pont nélkül térünk haza Körösladányból

Március 29-én szerdán hétközi játéknap keretein belül a 28. fordulóval folytatódott az NB3 labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. A Putnok FC csapata 16 órától Békés Vármegyében, a Körösladányi MSK otthonában vendégszerepelt.

Azt már a mérkőzés előtt a tabellára pillantva is sejteni lehetett, hogy az idei naptári év eddigi legkeményebb összecsapása vár a Szala legénységre és ez bizony az összecsapás alatt be is bizonyosodott. Nem kezdtük jól a találkozót, a hazai együttes ugyanis hamar vezetéshez jutott. A 6. percben egy támadásuk végén Czirok juttatta előnyhöz a Körösladányt. (1-0) Lendületben maradt a házigazda és hamar odapakolta a másodikat is, a 15. percben Farkas duplázta meg a vendéglátók előnyét. (2-0) A sokkhatásból aztán csapatunk is éledezett lassan, igyekztünk többet birtokolni a labdát és visszajönni a mérkőzésbe. Az első lépést ennek irányában a 28. percben tettük meg, ekkor Vajdával szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a Ladányiak, a megítélt büntetőt Dobrovolskyi Zhenya értékesítette. (2-1) Néhány perc elteltével aztán nem sok hiányzott az egálhoz, ám Kertész résen volt és bravúrral védte Vajda próbálkozását. Több eseményt az első játékrész már nem tartogatott, így egy gólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben is mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, igyekeztünk magunknál tartani a labdát, ám a jól záró hazaiak ellen nehéz volt igazán nagy lehetőséget kialakítani. A 65. percben aztán Vajdát kellett lecserélni, helyére a Sajóvölgye Focisuli fiatal tehetsége Sipos Áron lépett. Áron nagy elánnal, bátran, jól szállt be a mérkőzésbe. A 76. percben pedig végre siker koronázta erőfeszítéseinket, ezúttal a szintén csereként pályára lépő Szűcsöt faultoltál a hazaiak büntetőt érően, Dobrovolskyi lába pedig ezúttal sem remegett meg és egalizált. (2-2) Örömünk azonban sajnos nem tartott sokáig, amikor már azt hittük, hogy újra meccsben vagyunk akkor a hazaiak részéről Csicsely percei következtek, aki előbb a 79. (3-2) majd rá öt percre a 84. percben is a kapunkba talált. (4-2). A végeredmény sajnos ennyi maradt, egy jó színvonalú, nagy iramú mérkőzésen elszenvedtük első vereségünket az idei naptári évben.

NB3-as szinten kiemelkedő színvonalú mérkőzésen vagyunk túl. A kapott góljainkat egyéni hibáinkból szerezte az ellenfél, de egy második helyezett csapatnál ez nem elfogadható. Jól reagáltunk viszont a két gólos hátrányra és kevesen múlt, hogy már az első félidőben nem egalizáltunk. Amint ki tudtunk egyenlíteni, újra jött az egyéni hiba. Ezt azonnal le kell vetkőzzük, hogy a továbbiakban is jól tudjunk szerepelni. Az őszi szezonban el tudtam volna mondani, hogy nyolc mérkőzésenként ki lehet kapni egyszer, de ezt most nem így látom. Tény, hogy jó színvonalat képviselt az ellenfél, de fókuszáltnak kell maradjunk és nem lehet kényelmes senki azért, mert a már nem dobogós hely 9 pontra van.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Körösladányi MSK – Putnok FC: 4-2 (2-1) (Czirok, Farkas, Csicsely (2) ill. Dobrovolskyi (2)

KMSE: Kertész – Wéber, Bakk, Farkas (Cservenák), Kisari, Zelenyánszki, Czirok (Szabó), Dócza, Talpalló, Burai (Csicsely), Malkócs (Papp)

Putnok FC: Nyirati – Gellén, Sághy (Juhos), Nadimov (Szűcs), Lőrincz (Fülöp), Nagy, Buda, Arday, Vajda (Sipos), Dobrovolskyi, Nemes

Sajnos, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, egyszer minden jó sorozat megszakad, a miénk ezúttal eddig tartott, javítási lehetőségünk azonban már vasárnap adódik, április 2-án 16 órától a Füzesgyarmat együttesét fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.