Hírek

PUTNOKFC.HU

Hosszú út, kemény ellenfél – Füzesgyarmatra utazunk a tizedik fordulóban

Szeptember 28-án hétközi játéknap keretein belül, a tizedik fordulóval folytatódik a labdarúgó NB3 küzdelemsorozata. Hosszú túra vár csapatunkra a szerdai játéknapon, a Putnok FC ugyanis Békés megyében, a Füzesgyarmat otthonában lép pályára.

A bajnoki tabella kilencedik helyéről várja a hétközi bajnokit a Füzesgyarmat, akik az eltelt kilenc fordulóban 14 pontot zsebeltek be. A pontvesztés leginkább a bajnokság kezdeti szakaszában jellemezte őket, az első négy játéknapon mindössze egy győzelemmel három pont állt a nevük mellett, az utóbbi öt mérkőzésen azonban magára talált a Békési együttes. Legutóbbi öt bajnokijukon nem szenvedtek vereséget, az utóbbi két összecsapásukat pedig meg is nyerték, előbb idegenben a Hatvan otthonában diadalmaskodtak, majd az előző hétvégén otthon a Békéscsaba II ellen.

A sűrűsödő élmezőnyben csapatunk továbbra is a második helyen áll, az utóbbi öt mérkőzésünkön tíz pontot szereztünk, így elmondható, hogy jó formában van a csapat. A bajnokság kezdete óta töretlenül kiváló a csapategység és a motiváció is. Sajnálatos dolog azonban, hogy a Körösladány elleni mérkőzésen megsérült csapatunk támadója, Katona Bence (eltört a keze), így ő a következő összecsapáson nem állhat Szala Ákos edző rendelkezésére.

A Füzesgyarmat egy masszív, rutinos, párharcerős csapat. Az előző fordulóban a kezdő csapatuk átlagéletkora 30.3 év volt, ez a tapasztalat teszi őket igazán erőssé, főleg hazai pályán. Nem szeretnék foglalkozni azzal, hogy messzire utazunk, közel van a kezdési időpont az előző fordulóhoz, sokat kivett a Körösladányi mérkőzés, ezt kell most megoldani és a győzelemért fogunk harcolni. Minden más csak kifogás lenne és mi nem a kifogásokat keressük, hanem minden meccset meg szeretnénk nyerni. A megfelelő regenerálódásért mindent megteszünk, ráadásul a mi csapatunk javarészt fiatalokból áll, így mindenkinek készen kell állnia szerdára. Eléggé együtt van az élmezőny, szeretnénk továbbra is ebben az előkelő pozícióban maradni és erre képesek is vagyunk.” – mondta el megkeresésünkre a Füzesgyarmat elleni mérkőzést megelőzően Szala Ákos edző.

Csapatunk remek formában lévő támadója Nagy Zsolt is bizakodva várja a tizedik forduló bajnoki összecsapását.

A szeptembert egy sikeres hónapnak értékelem, viszont két olyan mérkőzés volt ahol vezettünk és sajnos nem sikerült nyernünk, ezt kellene kiküszöbölni és jobban kihasználni. A Füzesgyarmat egy fizikális csapat, ahol a fej párbajok fognak inkább dominálni. Oda kell figyelnünk a pontrúgásokra is, tehát egy nehéz mérkőzésre számítok.

A hétközi összecsapás után csapatunk október első hétvégéjén újra hazai pályán a DEAC ellen lép pályára a bajnokság 11. fordulójában