Hírek

PUTNOKFC.HU

Hazai siker a BKV Előre ellen

Szép számú nézőközönség volt kíváncsi a labdarúgó NB3 ötödik fordulójában megrendezésre kerülő Putnok FC – BKV Előre összecsapásra a Várady Béla Sportözpontban. Nem csoda, hiszen remek mérkőzése volt kilátás, a forduló előtt egyaránt 9-9 ponttal álló csapatok között.

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, hiszen a találkozó elején többször is sikerült veszélyesen a BKV védelme mögé tenni a labdát. A hetedik percben aztán egy ilyen kiugratás után Galacs Eriket utolsó emberként csak szabálytalanul tudta megállítani Szabó Norman, akit a játékvezető tettéért kiállított. Hamar emberelőnybe került tehát a Putnok FC, a kiállítás után azonban a BKV teljesen visszaállt, így nem volt egyszerű nagy helyzetet kialakítani. A 35. percben azonban sikerült megszerezni a vezetést, ekkor a jobb oldalról Buda adott középre, az érkező Nagy Zsolt pedig 1-0-ra módosította az állást. Kicsit bátrabbá vált a bekapott gól után a vendég gárda és sajnos egy félidő végi kavarodásban Tóth Szabolcs talált a kapunkba, egalizálva ezzel még a szünet előtt. (1-1)

A második játékrész aztán hazai ziccerrel vette kezdetét, sajnos ez azonban kimaradt. A 46. perc eseménye után pedig sokáig a mezőnyjáték dominált, igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Egészen a 78. percig, amikor Galacs Erik kapott nagyszerű kiugratást, szépen vezette a labdát a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani. Fürdős falultja után jogos büntetőhöz jutott a Putnok, melyet csapatkapitányunk Dobrovolskyi Zhenya magabiztosan értékesített. (2-1) Próbálkozott ugyan az utolsó 10 percben a vendég csapat, a védelmünk és Pápai Krisztián azonban állták a sarat, így egy küzdelmes mérkőzésen sikerült három pontot szerezni a Putnok FC együttesének, a bajnoki tabellán öt forduló után előrelépve ezzel a második pozícióba.

A kiallítás borította a mérkőzéstervünket. Át kellett álljunk egy teljesen más játékra, ami számunkra a mai nap nehezebb volt, nehezebben alakítottunk ki helyzeteket. Ennek ellenére több ziccert is elrontottunk. A félidőben türelemre intettem a játékosokat. Végig bíztak magukban és a végén meg tudtuk szerezni a győztes találatot. Gratulálok a csapatnak.” – értékelt a mérkőzést követően Szala Ákos edző

Putnok FC – BKV Előre: 2-1 (1-1) (Nagy Zs., Dobrovolskyi (bü) ill. Tóth Sz.)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Galacs (Fülöp), Nagy (Veress), Buda, Csiki, Szics (Nadimov), Vajda, Dobrovolskyi, Juhos (Sramkó)

BKV Előre: Horváth – Zoboki (Körösi), Forgács, Szabó N., Kubó, Szabó Á., Csanálosi (Girán), Fürdős (Benke), Tóth Sz., Gyurkó (Mile), Tóth D.

Következő mérkőzésünket egy hét múlva játszuk, a MOL Magyar Kupa második fordulójában a Mátraderecskei SE otthonában lépünk pályára.