Hírek

PUTNOKFC.HU

Három pontot szereztünk a REAC otthonában

Szeptember 24-én a nyolcadik fordulójához érkezett a bajnoki pontvadászat az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A hónap utolsó játéknapján Szala Ákos csapatára fővárosi utazás várt, a Putnok FC Rákospalotán a REAC vendégeként lépett pályára a Budai II László Stadionban.

Hűvös, inkább késő őszre hajazó időjárás fogadta a mérkőző feleket a 16 órától kezdődő összecsapáson. Egy a kezdetektől irányítani akaró vendég együttes és egy jobbára védekezésre berendezkedő hazai alakulat képét láthatta a kilátogató publikum a találkozó első perceiben és ez a kép a félidő teljes időszaka alatt sem változott. Sok passzos, labdabiztos játékkal tartotta javarészt magánál a labdát Szala Ákos csapata, a REAC játékosai azonban szervezetten védekeztek, így nehéz volt megbontani a védelmüket. Több szép vendég támadás végén is az utolsó passzba sikerült belelépni a hazai védőknek, türelmes játékunk azonban az első játékrész végére kifizetődött. A 45. percben egy akció végén Nemes Milánhoz jutott el a labda, aki megszerezte a vezetést a Putnok FC-nek. (0-1) Szervezett és türelmes játékkal így egy gólos előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre.

A második játékrészben próbált támadóbban fellépni a REAC együttese,  de csapatunk jól állta a sarat. Hátsó alakzatunk kiválóan működött a mai napon is. Ha nálunk volt a labda türelmes játékkal, sok labdajáratással igyekeztek a mieink továbbra is helyzeteket kialakítani, a próbálkozásainkat pedig ezúttal is a játékrész végén koronázta siker, a 89. percben Boros Gábor találatával gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. (0-2) Újabb találat már nem született, így egy nehéz, küzdelmes találkozón sikerült újabb három pontot gyűjteni a REAC elleni összecsapáson.

Az első félidőben jó futballt játszottunk, működtek a támadás építéseink és sokszor kerültünk a támadó zónába. Ezekből többször kellett volna eljutunk befejezésekig. A második félidőben voltak olyan periódusok, amikor a védekezést kellett előtérbe helyezzük és szerkezetet is kellett váltsunk. Meggyőződésem, hogy az eddigi ellenfeleink közül a REAC csapata volt a legjobb. Nagy győzelmet arattunk ennek tekintetében és gratulálok a játékosoknak. További sok sikert a szimpatikus futballt játszó REAC-nak.” – értékelt a mérkőzés lefújását követően Szala Ákos vezetőedző

REAC – Putnok FC: 0-2 (0-1) (Nemes, Boros)

REAC: Dulka – Kárász (Markos), Skripek, Lustyik, Lakatos Z. (Bedő), Palaga, Tóth Gy. (Kaszala), Micheller, Tóth M. (Csernák), Nagy, Lakatos Cs.

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs, Bökönyi (Sztankó), Pócsik (Benkő), Tordai (Mrva), Boros (Papp), Vattay, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Komári)