Hírek

PUTNOKFC.HU

Három pont itthon a Kisvárda II ellen

Február 26-án az NB3 Keleti csoportjának 23. fordulóját rendezték, melynek keretében a Putnok FC újra hazai környezetben léphetett gyepszőnyegre, ellenfelünk ezúttal a Kisvárda Master Good II volt.

Sajnos távolról sem volt „ideális futballidő”, hiszen a hét egyik leghidegebb napja volt a vasárnap, ennek és a nehéz talaj ellenére remek iramban kezdődött a mérkőzés. Az első negyed órában kifejezetten élvezetes mérkőzést láthatott a publikum, ami ugyan egy pontrúgásból vendég helyzettel kezdődött, de Szala Ákos csapata folyamatosan átvette a mérkőzés irányítását. Több szép támadás végén került helyzetbe a hazai csapat, Galacs lábbal és fejjel is többször veszélyeztetett, de ekkor még a gól elmaradt. Szép szólók, remek cselek, vagány megmozdulások tarkították az első játékrészt hazai részről, a 45. percben pedig a várva-várt gól is megérkezett. Lőrincz szerzett labdát saját térfelünkön, Galacs és Buda közreműködésével csapatkapitányunkhoz került a labda, Zhenya pedig tanári mozdulattal tekert tizenhatról a hosszúba. Ezzel az egy gólos előnnyel vonulhattunk a félidei szünetre.

A második játékrész elején próbált kicsit előrébb jönni a Kisvárda, igyekeztek a mi kapunk közelében járatni a labdát, védőink azonban stabilan és magabiztosan állták a sarat, vagy épp Pápai Krisztián vetett pazar védéssel véget a vendég akciónak. A játékrész közepén újra kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, komolyabb lehetőség egyik oldalon sem adódott. Jött aztán a harcos hajrá, a szív és az akarat pedig ezúttal is eredményre vezetett, sikerült megtartani az előnyt, újabb nagyon fontos három pontot szerezve ezzel.

Egy borzasztóan nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ahogy arra számítottunk, nagyon jó ellenféllel játszottunk ma. Az első 15 percünk kimagaslóan jó volt a védekezésből támadásba való átmenetbe, a játék ezen szakaszában több helyzetet is kihagytunk. A második félidőben rossz százalékban szedtük fel a második labdákat. Láttuk a hibáinkat. Van hova fejlődnünk, dolgozunk tovább ezek kijavításán.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Kisvárda Master Good II: 1-0 (1-0) (Dobrovolskyi)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Galacs, Lőrincz (Juhos), Buda (Fülöp), Arday, Dobrovolskyi (Sramkó), Nemes, Komári (Vajda), Szabó (Nagy)

Kisvárda II: Esteban – Stefan, Nagy, Szőr, Ponomarenko (Ostroushko), Helesh, Honchar, Rubus, Syrota (Jónás), Sikorszki, Simon (Himics)

Egy hét múlva, március 5-én a BKV Előre otthonában folytatjuk a bajnokságot.