Hírek

PUTNOKFC.HU

Három mérkőzés maradt a szezonból – Egerbe utazunk a 36. fordulóban

A Diósgyőri II elleni mérkőzés után a számunkra leglényegesebb kérdésre megkaptuk ugyan a választ, hiszen eldőlt, hogy győzelmünkkel már biztosan a második helyen végzünk a bajnoki idény végén, maradt még ugyanakkor három játéknap, melyek számunkra már pozíció változással nem járhatnak, másoknak viszont még jócskán akad eldönteni való. A 36. játéknapon Egerbe utazunk, hétvégi ellenfelünknek pedig a bennmaradás szempontjából égetően fontos az ellenünk való mérkőzés.

Jelen állás szerint 41 megszerzett pontjával a tabella 17. helyén tanyázik az Eger SE, pontazonossággal a már kieső helyen lévő Füzesgyarmati SK alakulatával, így a hátralévő három bajnokin mondhatni élet-halál harcot vív a Heves vármegyei alakulat a harmadik vonalban maradásért. Az utóbbi időszak mérkőzéseit figyelembe véve nem mondható egyszerűnek az Eger sorolása, hiszen az elmúlt fordulókban a bajnok BVSC és a dobogó alsó fokáért küzdő DEAC, Körösladány páros ellen kellett mérkőzniük, mindhárom összecsapáson vereséget szenvedve. Legutóbb a Hajdúszoboszló otthonában léptek pályára az ESE labdarúgói, ahol egy pontot sikerült elcsípni. Az egykor szebb időszakot is megélt Egriek esetében biztosan lehetünk abban, hogy foggal-körömmel küzdeni fognak azért, hogy az év végén a kieső vonal fölött láthassuk csapatuk nevét. Játékos állományukat tekintve azt mondhatjuk, hogy a jelen pozíciónál egy sokkal jobb csapat az Eger, minden csapat életében vannak ugyanakkor nehezebb időszakok, úgy tűnik nekik ez az idei bajnoki kiírásra jutott.

Nálunk, mint ahogy az már többször szóba került és szurkolóink számára köztudott a DVTK II elleni győzelemmel eldőlt a lényegi kérdés. Három mérkőzéssel a vége előtt tíz pont az előnyünk az előző fordulóban a harmadik helyre előrelépő DEAC csapatával szemben, így pedig biztossá vált, hogy a 2022/23-as kiírásban az NB3 Keleti csoport ezüstérmese a Putnok FC csapata. Kemény és küzdelmes év van az alakulat háta mögött, egy olyan évad amelybe mindenki beletette a tőle telhető maximumot. A befektetett munka pedig meghozta gyümölcsét, bajnoki ezüst jár érte, amely nem csak a csapat, de Putnok város számára is hatalmas dicsőség. Van még azonban hátra számunkra is három mérkőzés, melynek első állomása a hétvégi idegenbeli Eger elleni összecsapás, majd aztán május közepén a Gömör Expo után, utolsó hazainkon a Tiszafüred együttesét fogadjuk, zárásként pedig a Pénzügyőr vendégeként lépünk gyepre.

Három fordulóval a vége előtt a mi csapatunk helyezése eldőlt a tabellán. Ez viszonylag ritkán adatik meg egy játékosnak, hogy ebben az időszakban egy pozíciót sem tud javítani a helyzetén, de rontani sem. Ezt most mi kiharcoltuk magunknak és arra kértem a játékosaimat, hogy élvezzék ki ezt a három hetet. Nem teljes mértékben teher nélkül játszunk ugyanakkor, mert a magunkról kialakított képet nem engedem, hogy elrontsuk. Nem engedünk ki, szeretnénk gyarapítani pontjaink számát. A tabellán 11-18. helyen elhelyezkedő csapatok komoly csatát vívnak a bennmaradásért, köztük a soron következő ellenfelünk is. Biztos vagyok abban, hogy az egri csapat is mindent meg fog tenni a győzelemért, mert nagyon más opció nincs is számukra. Sok átlag feletti teljesítményre van szükségünk, hogy nyerni tudjunk.” – mondta el a találkozót megelőzően Szala Ákos vezetőedző

Az egész évben tartó kiváló csapategység, a családias hangulat és az egymásért való küzdeni tudás nagy szerepet játszott a sikeres bajnoki szereplésen.

Nagyon örül mindenki, hogy a DVTK II elleni győzelemmel már bebiztosítottuk a második helyet. Kiváló a hangulat az öltözőben, de mindenki tudja, hogy van még három fontos mérkőzésünk és nem engedhetünk ki. A hétvégén Egerbe látogatunk, ahol egy nagyon hajtós és kemény meccs vár ránk. Nincs rajtunk nyomás, mindenkinek fel kell szabadulnia és csak élveznünk kell, ha ezek megvannak akkor úgy érzem, hogy boldogan fogunk lejönni a pályáról.” – nyilatkozta honlapunk megkeresésére játékosunk, Kiss Krisztián

Kezdődik tehát a májusi visszaszámlálás, már csak három mérkőzés van hátra az idei bajnoki kiírásból, melynek első összecsapásán vasárnap 17 órától az Eger SE vendégeként lépünk pályára.