Hírek

PUTNOKFC.HU

Álomból valóság – a DVTK II legyőzésével biztosítottuk második helyünket a tabellán

Április 30-án a 35. fordulóval folytatódott a Magyar labdarúgó harmadik vonal pontvadászata. Nagy lehetőség előtt állt a hazai környezetben pályára lépő Putnok FC, hiszen esetleges győzelem esetén a bajnokság további fordulóitól függetlenül bebiztosításra kerülhetett a második hely a tabellán. Ehhez a fiatal tehetségekből álló DVTK II csapatát kellett legyőzni Szala Ákos tanítványainak.

Bő egy órával a találkozó előtt kiadós zápor áztatta a Várady Béla Sportközpont gyepszőnyegét, amely így is kifogástalan állapotban várta a mérkőző feleket. A találkozó első húsz perce javarészt mezőnyjátékkal telt, helyzetek sem egyik, sem pedig másik oldalon nem voltak. Az első játékrész második felében aztán már adódtak lehetőségek mindkét fél előtt, részünkről előbb Galacs lőtt mellé 16-ról egy remek befordulás után, majd Komári vette célba hasonló távból a hosszút, a vendég kapus azonban résen volt. Gól egyik oldalon sem született, így 0-0 állt a félidőben az eredményjelzőn.

A második félidőre cserélt és szerkezetet is váltott a Putnok, melynek eredményeképp javarészt a vendég térfélen folyt a játék. A hazai csapat egyértelműen veszélyesebben játszott, a DVTK kontráiban is volt ugyanakkor veszély. Sokáig úgy tűnt nem születik gól a találkozón, a 86. percben viszont megtört a jég, Vajda Cristofer kapott labdát a tizenhatoson belül, éles szögben indult meg a kapu felé, életerős lövését pedig nem tudta hárítani a kapus, így Vajda találatával megszerezte a vezetést a Putnok FC. (1-0) Néhány perc maradt csupán a mérkőzésből és néhány perc választotta el a csapatot a hőn áhított második helytől is. Próbálkozott ugyan a DVTK, de a hazai játékosok magabiztosan tartották előnyüket a hármas sípszóig, így maradt az egy gólos előny a végére. Óriási küzdelem, harc, akarás – erről szólt ez a mai mérkőzés hazai szempontból – szívüket, lelküket kitéve a pályára pedig siker koronázta játékosaink erőfeszítését. Megvan a jól megérdemelt második hely! Sokat küzdött, harcolt érte a csapat, de megérte az álomból valóság lett ugyanis.

Szünetben szerkezetet váltottunk és így hatékonyabbak voltunk, de nem annak van most itt az ideje, hogy túlságosan a szakmai dolgokról beszéljek. Megszereztük az ezüst érmet és köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat a szezon során. A tartalék csapatok után a legfiatalabb játékoskerettel rendelkező NB3-as csapat vagyunk. Hatalmas büszkeséggel tölt el minket az eredmény, amit elértünk. Gratulálok játékosaimnak az egész éves áldozatos, kemény munkájukhoz.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – DVTK II: 1-0 (0-0) (Vajda)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy (Sramkó), Lőrincz, Nagy (Szűcs), Buda, Arday, Dobrovolskyi, Nemes, Komári (Vajda), Szabó (Galacs)

DVTK II: Németh – Leshchynskyi (Fercsák), Mrva, Ivánka, Oláh, Bencsík (Fülöp), Benkő, Demeter (Vincze), Hetyei (Balázsi), Balázs, Ferencsik

Három forduló maradt még májusra a bajnokság idei kiírásából, csapatunk legközelebb az Eger SE vendége lesz.