Hírek

PUTNOKFC.HU

A végén jött a csattanó – három pontot szereztünk Egerben

Május első vasárnapján a 36. fordulóval folytatódott az NB3 labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. A Putnok FC Heves vármegyébe utazott és az Eger SE otthonában vendégszerepelt. A mérkőzés kezdetére az ideális futballidőbe némi szél rondított bele, amely olykor nagyobb lökésekkel nehezítette a csapatok dolgát.

A bennmaradásért harcban lévő Eger igyekezett aktívabban kezdeni a mérkőzést, néhány perc elteltével Szala Ákos csapata azonban kezdte átvenni az irányítást és igyekezett az ellenfél térfelén járatni a játékszert. Komolyabb lehetőségek egyik oldalon sem adódtak az első bő fél órában. A játékrész derekán egy kis eső is tarkította a mérkőzést, melynek első említésre méltó eseményként Komári 16-ról leadott lövésébe ért bele a hazai védelem és lett szöglet belőle, majd három perc múlva a hazaiak is veszélyeztettek, Kispál 30-ról vállalkozott lövésre ami a felsőlécen csattant. Gól a játékrész hátralévő részében sem született, így 0-0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő jelentős része is kiegyenlített mezőnyjátékkal telt. A játékrész első lehetősége a hazaiak előtt adódott, Kovács lövését védte Pápai az 55. percben. Mezőnymunka és küzdelem jellemezte a találkozó folytatását, egészen a hajráig komoly helyzet egyik oldalon sem adódott. A 81. percben aztán Vajda Cristofert küldte pályára Szala mester, aki néhány perc alatt többször is zavart okozott a hazai védelemben. Előbb a 83. percben balról érkező beadását Nadimov lőtte fölé. A 89. percben aztán remek kiugratást kapott Vajda, a hazai kapus pedig kijövetele közben szabálytalanul állította meg a fiatal támadót. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Dobrovolskyi Zhenya higgadtan, magabiztosan értékesített. (0-1) A hosszabbításra pedig még csattanó is maradt, a 92. percben újra Vajda lépett ki remekül a vendég védők között, lövését védte Szalay, a kipattanót az üresen maradó Nadimov Norbert passzolta a kapuba. (0-2) A hajrában szerzett két találattal újabb három pont a zsebben, ezzel pedig már 73 egységnél jár az idei bajnoki kiírásban a Putnok FC csapata.

Egy színvonaltalan mérkőzésen vagyunk túl, ahol csak a küzdelem dominált a pálya rossz talaja miatt. A döntetlen reálisabb lett volna, de azt is mondhatom, hogy közelebb állt az egri csapat a győzelemhez. A véghajrában az döntött véleményem szerint, hogy melyik csapat mit hozott magával az elmúlt 35 fordulóból és melyik csapat tudott jobb minőséget hozni a padról. Őszintén remélem, hogy az egri csapat, a jövőben magához méltóbb körülményeket kap és nem ilyen problémákkal fognak küzdeni, mint jelen pillanatban. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez.” – értékelte a találkozót a Putnok FC vezetőedzője, Szala Ákos.

Eger SE – Putnok FC: 0-2 (0-0) (Dobrovolskyi (bü), Nadimov)

Eger: Szalay – Fényes, Jónyer, Vattay, Papp, Józsa, Juhász, Farkas, Kispál, Kovács (Berki), Tóth

Putnok FC: Pápai – Sághy, Galacs (Szűcs), Lőrincz (Sramkó), Nagy (Nadimov), Kiss (Juhos), Buda, Arday, Dobrovolskyi, Nemes, Komári (Vajda)

Folytatás egy hét múlva itthon. Május 14-én, a bajnokság 37. fordulójában utoljára lép hazai környezetben gyepre a Putnok FC csapata az idei bajnoki kiírásban, az ellenfél a Tiszafüred együttese lesz.