Hírek

PUTNOKFC.HU

Három gólos siker a Sényő ellen

Borúsabb, hűvösebb arcát mutatta az ősz október 15-én az NB3 labdarúgó bajnokság 11. játéknapján. Az időjárás sem szegte azonban kedvét a szurkolóknak, akik szép számban látogattak ki a Putnok FC – Sényő FC Selyem-ber összecsapásra.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést Szala Ákos csapata, labdabirtoklási fölénnyel és szervezett játékkal teltek a találkozó első percei, a jól védekező vendég gárda ellen azonban nem volt könnyű helyzetet kialakítani. Az első lehetőség a 9. percben Boros előtt adódott, aki háttal a kapunak jól vett át egy felívelést, kapura fordult, tizenhatról eleresztett balosa azonban kevéssel célt tévesztett. Negyed óra elteltével is a hazai együttes irányította a mérkőzést, jóval többet birtokolta a labdát csapatunk, a sényői védelem azonban az utolsó passzoknál rendre a helyén volt, így komolyabb lehetőségig nem jutottunk. Egészen a 38. percig, amikor Pócsikhoz került a játékszer, lövése azonban a kapufán csattant. Két perccel később Boros előtt adódott lehetőség, Szondi azonban résen volt és védett. A félidő utolsó másodperceiben Pócsik tört befelé a bal szélről, a hosszúra leadott lövése azonban újra a kapufát találta el. Gól nélküli döntetlennel vonulhattak tehát a csapatok a félidei pihenőre.

A második játékrészben folytatódott a hazai dominancia, szervezett, labdabiztos játékkal igyekeztek játékosaink átjátszani a vendég védelmet. Az 55. percben aztán góllá érett a PFC fölénye, egy a középpályán gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lőrincz ívelte nagyszerűen a tizenhatoson belülre a labdát, ahol Vattay Márton érkezett és a kapuba fejelt. (1-0) Vezető gólunk tudatában is maradt a hazai mezőnyfölény, továbbra is többet folyt a játék a vendégek térfelén. Az esetleges sényői próbálkozásoknál kiválóan zárt a hazai védelem, így Mészárosnak komolyabb dolga nem akadt a találkozón. A 81. percben pedig aztán újabb gól képében mutatkozott meg a Putnok FC fölénye, Lőrincz egy hátul való labdaszerzés után a félpályánál helyezkedő Ardayhoz passzolt, aki megindult a kapu felé és a tizenhatoson belülre vezette a labdát, a hosszún üresen érkező Boros Gáborhoz passzolt, aki köszönte és a kapuba helyezett. (2-0) A 89. percben közel jártunk az újabb putnoki gólhoz, Sztankó vette célba a kaput tizenhatról lövése azonban a kapufán csattant, a kipattanó Nemes elé került, akinek próbálkozását Szondi védte nagy bravúrral. Maradt még azonban csattanó a meccs végére is, a 92. percben Vattay ugratta ki zseniális labdával Benkő Pétert, aki a kimozduló kapus mellett a kapuba gurított (3-0). Magabiztos és megérdemelt győzelem, egy szervezett és jó erőkből álló Sényő ellen, egy magas színvonalú mérkőzésen. Újabb három pontunkkal továbbra is magabiztosan vezetjük az Észak-Keleti csoport bajnoki tabelláját.  

Magas színvonalú mérkőzést játszottunk egy erős sényői csapat ellen. Uraltuk a játékot, többségében az történt a pályán, amit elterveztünk. A 3 gólunkon kívül 3 kapufát rúgtunk, működtek az automatizmusaink támadásban. Labda elleni játékban is jól zártuk a területeket. Összeségében elégedett vagyok a csapat teljesítményével.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Sényő FC Selyem-ber: 3 – 0 (0-0) (Vattay, Boros, Benkő)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs, Lőrincz, Pócsik (Bökönyi), Tordai (Benkő), Boros, Vattay, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó)

Sényő FC: Szondi – Márton (Erdei), Kapacina K., Farkas, Lizák (Szopkó), Schmidt (Vámos M.), Szokol, Vámos G., Ur, Kapacina V., Orosz (Sárosi)