Hírek

PUTNOKFC.HU

Győzelemmel zártuk az idényt – három pontot szereztünk a Pénzügyőr otthonában

Május 21-én záró fordulójához érkezett a Magyar labdarúgó harmadosztály bajnoki pontvadászata. A Putnok FC csapata 17 órától idegenben, a Pénzügyőr SE vendégeként zárta a bajnoki idényt.

Nagy elánnal, jól kezdte az utolsó bajnokit Szala Ákos csapata, több szép támadás végén is egy önfeláldozó védő mentett hazai részről, vagy épp a célzás nem stimmelt csapatunk részéről. Az idő múlásával egyre inkább az volt érezhető, hogy érik a Putnoki gól. A 20. perc után több nagy lehetőségünk végén is Steer hárított bravúrral, a 25. percben aztán egy remek középre adás után már ő is tehetetlen volt, ekkor Szabó Zsombor érkezett nagy lendülettel és talált a hazai kapuba. (0-1) Lendületben maradt a Putnok FC a vezető találat után is, újabb találatig azonban sajnos nem sikerült eljutni. A Pénzügyőr csapatának viszont szinte a semmiből sikerült egalizálni, mondhatni az első veszélyes hazai támadás végén Bene kapott jó labdát és helyezett higgadtan Pápai kapujába. (1-1) Az első játékrész utolsó pillanataiban még előttünk adódott egy lehetőség, ami sajnos kimaradt, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Minkét csapat úgy érkezett ki az idény utolsó negyvenöt percére, hogy szeretné három ponttal zárni a bajnoki évadot. Az első percekben hazai és vendég oldalon is adódtak lehetőségek, igaz nem túl komolyak. A 71. percben aztán megtört a jég, egy szép akció végén Buda Péter kapott jó labdát a szélen, befelé indult, majd egy jó csel után higgadtan gurított a hazai kapuba, újra vezetéshez juttatva a Putnok FC-t. (1-2) Ezúttal is sikerült azonban egyenlíteni a hazaiaknak, a 79. percben kezezés a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a Pénzügyőr javára. Popovics értékesítette a megítélt büntetőt. (2-2) Néhány perc múlva ismét vezetéshez juthattunk volna, Nadimov emelésénél azonban a felső léc megmentette a hazaiakat. Ami késik azonban nem múlik, nagyon akarta a Putnok FC ezt a mai győzelmet is, a hosszabbítás negyedik percében Kiss Krisztián kapott remek kiugratást és higgadtan lőtt a hálóba, eldöntve ezzel a mai összecsapást. (2-3)

Az első félidőben nagyon jól, kombinatívan, stílusosan futballoztunk. A sorban kihagyott helyzetek megbosszulták magukat es a semmiből kaptunk egy gólt. Ez kicsit megtörte a játékunkat. Domináltunk végig, de az első bekapott gól után kicsit csökkent a minőségünk. A hosszabbítás utolsó perceben tudtuk lezárni egy győztes találattal ezt a remek szezont. Nagyon komoly játékerőt képviseltünk az utolsó hat mérkőzésen is. Mindenhol olvastuk, hallottuk, hogy a Putnok már biztos második, nem fog teljes gőzzel, teljes elánnal játszani, nem leszünk elég motiváltak. Bizonyítottuk, hogy velünk számolni kell és a mai nap is a 94. percben is minden áron meg akartuk nyerni a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatomra.” – értékelt a szezon utolsó bajnokijának lefújását követően vezetőedzőnk Szala Ákos.

Pénzügyőr SE – Putnok FC: 2-3 (1-1) (Bene, Popovics (bü) ill. Szabó Zs., Buda, Kiss)

Pénzügyőr: Steer (Puskás, (Bessenyei)) – Kasza, Balázs, Kovács (Popovics), Bogdán, Bíró (Bartos), Tóth Dominik (Karacs), Bene, Tóth Dávid, Pusztai, Labát

Putnok FC: Pápai – Gellén, Galacs (Nadimov), Lőrincz, Sramkó (Kiss), Buda, Arday, Dobrovolskyi (Szűcs), Nemes, Komári (Vajda), Szabó Zs. (Juhos)

Egy izgalmas mérkőzésen győzelemmel zárta tehát a Putnok FC csapata a bajnoki évadot, így Szala Ákos alakulata az utolsó hat bajnoki találkozóján győztesen hagyhatta el a játékteret. 38 fordulót követően 79 ponttal zárja az idényt a Putnok FC. A bajnoki dobogóra esélyes csapatok közül mindkét Debreceni alakulat kiütéses győzelmet aratott ma, így a dobogó alsó fokán a DEAC együttese maradt, ami pedig a kiesési zónát illeti a Füzesgyarmat mai magabiztos győzelme után a Jászberény és a Békéscsaba II csapatai mellett az Eger SE a Keleti csoport harmadik kiesője.

A bajnokság végeztével érdemes a következő napokban is figyelemmel kísérni a Putnok FC hivatalos honlapját, hiszen jönnek a szezon értékelő interjúk vezetőktől, stábtagoktól, játékosoktól. Minden kedves szurkolónknak kellemes nyári időtöltést, köszönjük az egész éves bíztatást, szurkolást!