Hírek

PUTNOKFC.HU

A Pénzügyőr SE otthonában zárjuk az idényt

Záró fordulójához érkeztünk az NB3 labdarúgó bajnokság 2022/2023-as bajnoki kiírásának. Május 21-én (vasárnap) bajnoki ezüstérmes csapatunk a Pénzügyőr SE otthonában zárja az idényt.

A bajnoki tabella tizedik pozíciójából várja az utolsó fordulót a Pénzügyőr csapata. 37 játéknap alatt 50 pontot gyűjtöttek, az utolsó forduló eredményétől függően pedig előre egyet, hátra viszont akár három helyet is léphetnek. Az utóbbi öt fordulót figyelembe véve nem túl acélos a Pasaréti mutató, bár azt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a bajnok BVSC és a dobogóért harcban lévő együttesek ellenfeleiként szenvedtek vereséget. A Hajdúszoboszló ellen elért döntetlen után legutóbb pedig idegenben győzték le a kiesés elleni harc egyik főszereplőjét, az Eger SE alakulatát. Eredményektől függetlenül a Pénzügyőr egy jó futballra képes csapat, hazai környezetben pedig kifejezetten nehéz ellenük pontot, pontokat szerezni.

Hazai pályán a Tiszafüred elleni győzelemmel fejeztük be az idei bajnoki kiírást, szeretnénk azonban a teljes idényt is egy sikerrel zárni. Ehhez jóformán minden adott, a magunk mögött hagyott kiváló szezon, a remek aktuális forma, az öltözői hangulat. Utolsó nekifutásként viszont egy nehéz meccset szeretnénk megnyerni és erre a szokott intenzitással és módon, legjobb tudásunk szerint készülünk.

Zsinórban nyertünk öt mérkőzést és ezüstérmesként zártuk a szezont, természetesen jó a hangulat az öltözőben. A Pénzügyőr csapata számomra szimpatikus focit játszik, főleg hazai pályán. Az elmúlt tíz hazai mérkőzésükből csupán kétszer kaptak ki, akkor is 1-1 góllal. Mi sem panaszkodhatunk e tekintetben, hisz a legutóbbi 25 tétmérkőzésünkből három alkalommal hagytuk el csupán vesztesen a pályát. Természetesen meg szeretnénk nyerni a mérkőzést és folytatni a győzelmi szériánkat. Ehhez sok-sok jó teljesítmény szükséges és fegyelmezettség. Jól játszottunk múlt héten, de az már a múlt, most újra bizonyítanunk kell.” – mondta el megkeresésünkre a találkozót megelőzően Szala Ákos a Putnok FC vezetőedzője.

Játékosaink is maximálisan motiváltak az utolsó bajnoki találkozó előtt. Jó hangulatban, ugyanakkor teljes odafigyeléssel készülnek a szezonzáró összecsapásra.

Az utolsó mérkőzésünkhöz érkeztünk a bajnokságban, a Pénzügyőr csapata fogad minket otthonában. Hatalmas lendületet adott számunkra a legutóbbi, Tiszafüred elleni mérkőzésünk, ahol négyszer is az ellenfelünk kapujába tudtunk találni. Nagyon jó a csapategység, jó formában vagyunk, élvezzük a focit, az öltözőben is remek a hangulat, három pontért utazunk vasárnap a fővárosba. Szeretnénk győzelemmel zárni a bajnokság utolsó mérkőzését.” – nyilatkozta honlapunknak játékosunk Buda Péter

Május 21-én tehát utoljára indul útjára a labda a harmadosztály idei kiírásában, csapatunk az idény utolsó kilencven percén a fővárosban a Pénzügyőr otthonában vendégszerepel.