Hírek

PUTNOKFC.HU

Futballünnep Putnokon – győzelem a Tiszafüred ellen és éremátadó a Várady Béla Sportközpontban

Május 14-én utolsó hazai bajnokiján lépett pályára a Putnok FC csapata. A 37. fordulóban a Tiszafüredi VSE látogatott a Várady Béla Sportközpontba, ahol a találkozón kívül éremátadó ünnepségre is készültek a hazaiak. Az időjárás ugyan nem volt kegyes, hiszen néhány perccel a mérkőzés előtt sajnos városunkba is megérkezett az eső, ennek ellenére viszont az idény legnagyobb hazai nézőszáma gyűlt össze a kezdő sípszóra. A Sajóvölgye Focisuli legkisebbeinek kíséretében vonulhattak pályára a csapatok az ünnepi hangulat közepette, majd Leél-Őssy Ádám játékvezető síp szavára kezdődhetett az összecsapás.

Micsoda kezdés volt, a találkozó első pillanatától össztűz alá vettük a vendég kaput, szebbnél szebb támadásokat vezetett a PFC csapata. A lendületes kezdés pedig eredményre is vezetett, a 7. percben jobb oldali beadás után Buda Péterhez került a labda, aki higgadt lövéssel szerezte meg a vezetést csapatunknak. (1-0) Támadásban maradtunk a vezető találatunk után is, számos lehetőségünk adódott, a semmiből szinte azonban mégis a Tiszafüred egyenlített a 17. percben, egy jobbról jövő beívelés után Skulka juttatta kapunkba a játékszert. (1-1) Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, erről pedig Komári György gondoskodott, aki a 20. percben tizenhatoson belülről jobbról szenzációsan tekert a hosszú felsőbe. (2-1) A továbbra is lendületesen és jól játszó hazai csapat aztán a 41. percben tovább növelte az előnyét, Sramkó Ronáld kapott nagyszerű kiugratást, a tizenhatoson belülre és higgadtan gurította el a labdát a kimozduló kapus mellett. (3-1) Nagyszerű első játékrész, talál az egész idény egyik legjobb első félideje volt látható a Putnok FC részéről, két gólos előnnyel, 3-1-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második etapban aztán ott folytattuk ahol az elsőben abbahagytuk. Remek és kombinatív játék, igazi közönség szórakoztató futball. Az 50. percben pedig újabb gólt is ünnepelhetett a hazai publikum, Galacs Erik talált a kapuba három gólosra növelve ezzel előnyünket. (4-1) Nem adták fel azonban a vendégek sem, igyekeztek kozmetikázni az eredményen, az 58. percben pedig Pintér góljával sikerült is nekik egy góllal közelebb kerülni. (4-2) Közelebb jöttek ugyan, ennél többre azonban a mai napon nem futotta a Tiszafüred csapatának. Magabiztosan tartottuk két gólos előnyünket, sőt több szép támadás végén akár tovább is növelhettük volna azt. A végére aztán még egy kis tűzijáték is maradt, egy támadás alatt kétszer csattant a vendég kapufa, hogy aztán a játékvezető záró síp szavát követően elindulhasson az igazi fieszta. Éremátadó ünnepséggel zárult a mai hazai bajnoki, ahol a Putnok FC játékosai és stábtagjai egyesével kivonulva vehették át a jól megérdemelt bajnoki ezüstöt. Szenzációs szezon, remek hazai záró mérkőzés és egy örömteli ünneplés a végére, így zárult a Putnok FC szezonja hazai környezetben, egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Nagyon örülünk, hogy ilyen létszámban kilátogattak szurkolók a mérkőzésre. Azt gondolom kiszolgáltuk őket, az első félidei játékunk a szezon legjobb játéka volt. Félidőben arra kértem játékosaim, hogy ebből a szintből ne engedjünk, próbáljuk a most kilátogató nézőkből minél többüket magunkhoz láncolni a  jövőben. Gratulálok játékosaimnak, mindent betartottak a mérkőzés során és végig jó tempójú futballt játszottunk.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Facultas-Tiszafüredi VSE: 4-2 (3-1) (Buda, Komári, Sramkó, Galacs ill. Skulka, Pintér)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Galacs (Szűcs), Sramkó, Buda (Fülöp), Arday, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Kiss), Komári (Vajda), Szabó (Nagy)

Tiszafüred: Tajti – Karika (Sallai), Oláh L. (Pataki), Barzsó, Kalóz (Galla), Skulka, Szövetes, Kertész (Pintér), Oláh N., Baranyi, Mácsai

A bajnokság záró fordulójában a Pénzügyőr SE vendégeként fejezzük be a 2022/23-as bajnoki idényt.