Hírek

PUTNOKFC.HU

„Büszke vagyok a csapatra” – Tamás Barnabás polgármester idény értékelése

A sikeres bajnoki idényt követően honlapunk szerkesztősége Tamás Barnabást, Putnok város polgármesterét is megkérte arra, hogy értékelje a Putnok FC idei szereplését. Városunk polgármestere, mint ahogy már évtizedek óta, így ebben az évadban is teljes mellszélességgel a helyi labdarúgás mellé állt, stabil hátteret és biztos jövőképet teremtve ezzel az egyesület részére.

Szerencsére csak pozitívum amiről beszélhetek, az elért eredmény nem a szerencse műve volt, hanem kő kemény munka, ami nem is csak ennek az idénynek, hanem már az elmúlt évek munkáját is dicséri. Két évvel ezelőtt, amikor úgy volt, hogy ez a csapat megyei I. osztályba kiesik, a város vezetése úgy döntött, hogy Putnoknak szüksége van NB3-as futballra. Ekkor bíztuk meg Szala Ákost és csapatát a szakmai munkák irányításával. Ide érkezésével Ákos nagy fába vágta a fejszét, hiszen egy-két játékost leszámítva főleg megyei első ligából jövő játékosokkal kellett dolgoznia. A kezdetekben nem is igazán jöttek az eredmények, de egy kiválóan felépített szakmai munkának köszönhetően elkezdett egyre sikeresebben szerepelni a Putnok FC. Szala Ákos minden posztra megtalálta a megfelelő, fiatal, fejlődőképes játékosokat és elindult egy olyan építkezés, ami napjainkra az NB3 Keleti csoportjának második helyét eredményezte. Egy kiegyenlített erőviszonyokkal rendelkező mezőnyben tizenkét ponttal előztük meg a harmadik helyezettet, úgy gondolom ez a mutató magért beszél. Sőt, talán a fiatalság rovására írható az, hogy néhány meccsen kicsit több odafigyeléssel akár közelebb is végezhettünk volna a bajnokhoz, megelőzni nem, mert a BVSC idén minden tekintetben kiemelkedett ebből a mezőnyből, de talán kicsit közelebb lehettünk volna.

Óriási munka ez a második hely, példaértékű lehet sok más együttes számára. Csapatépítésből és szakmai munkából is jelesre vizsgázott a stáb, méltán lehet ez követendő példa máshol is. Együtt, igazi csapatként sikerült mindezt elérni, mindenki hozzátette a maga részét, a támogatók, a szponzorok, az önkormányzat, a szakmai stáb és a háttérben dolgozók egyaránt maximális intenzitással dolgoztak és mindenkinek köszönhető ez a siker. Nagyon régen volt Putnokon olyan egységes csapat, mint a mostani. Nem kiugró egyéniségek, hanem egy fiatal tehetséges csapat érte el a pályán ezt a sikert. Biztos vagyok benne, hogy ezek a fiatal labdarúgók pár év múlva magasabb osztályban is kiváló játékosok lehetnek majd. Az is ritkaság szinte bárhol az NB3-ban, hogy húsz olyan játékos alkotta a keretet, akik közül bárki pályára lépett, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Kitűnő csapatszellem, nem volt sértődés ha valakit lecseréltek, vagy épp egy adott meccsen nem kapott lehetőséget, hanem mindenki napról-napra, meccsről meccsre legjobb tudása szerint tette a dolgát és segítette az alakulatot.

Az, hogy volt egy-két kisiklás az egy bajnoki évad folyamán természetes, nincs olyan csapat, akik egy teljes idényt top formában tudnának végig futballozni. Rendkívül büszke vagyok erre a csapatra, büszke vagyok arra, hogy ez egy kis város eredménye is. Városként is büszkék lehetünk erre az eredményre, arra, hogy egy kis településnek ilyen sikeres labdarúgó csapata van. Büszkék lehetünk mindenkire, aki ezért a sikerért tett, legyen az akár a pályán, a stábban, vagy a háttérben dolgozó ember. Köszönöm mindenkinek, külön köszönöm a szurkolóknak is.

A jövőt illetően a szakmai stáb már most azzal foglalkozik, hogy szeretné együtt tartani ezt a csapatot. Ennek a csapatnak ez az egyik értéke, hogy jól ismerik egymást és egy-két minőségi labdarúgó ide igazolásával további szép sikereket érhetünk el. A stáb most nagy erőkkel dolgozik ezen, valamint azon, hogy a jövőben a Sajóvölgye Focisuliból is sikerüljön beépíteni minél több fiatal tehetséget. Ezzel kapcsolatban dolgozunk egy fúzión is az SVF-fel, melynek keretében egyszerűbb lenne az átjárás a csapatok között. A focisuliban felnevelkedett gyerekeknek lehetősége lenne a klub által működtetett megyei első ligás Ózd-Sajóvölgye csapatába bekerülni, a legjobbak pedig az NB3-ban mutathatnák meg tudásukat. Ezen kívül a megfelelő mérkőzésszám elérésében is fontos szerepe lenne az együttműködésnek, hiszen aki a harmadik vonalban kevesebb lehetőséget kap, az a megyei osztályban megfelelő időt tölthetne pályán. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a szakmai stáb úgy tudná alakítani a dolgokat, hogy az mindig a csapat hasznára legyen.