Hírek

PUTNOKFC.HU

Győzelem itthon a Karcag ellen

Február 19-én, az NB3 Keleti csoportjának 22. fordulójában először indulhatott útjára hazai pályán a labda a Putnok FC csapata számára a 2023-as naptári évben. A tabellára pillantva mondhatni igazi rangadóra látogathattak ki a szurkolók az enyhe, ám szeles időben. Az ötödik helyen tanyázó Karcagi SE csapata vizitált a Várady Béla Sportközpontban, így okkal bizakodhatott a publikum, hogy színvonalas összecsapást láthatunk. A heti időjárás javított ugyan a pálya helyzetén, az azonban elmondható, hogy a harmadik ligás arénák többségének talaja még messze van az ideálistól.

Ünnepi pillanatok a mérkőzést megelőzően, a Putnok FC-től januárban távozó Katona Bencétől búcsúzott a csapat, megköszönve a hét szezonon át itt töltött időt. Katona 164 tétmérkőzésen öltötte magára csapatunk mezét, ezeken pedig 71-szer volt eredményes. Köszönjük a csapatért végzett munkát és további sok sikert kívánunk Bence! A támadónak Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere adott át névre szóló ajándékokat.

Ünnepi pillanatok után, de a kezdőrúgás előtt azonban sajnálatos észrevétele is lehetett a stadionba kilátogató hazai drukkereknek. Eltiltását ugyan letöltötte, de betegség miatt ezúttal sem léphetett pályára csapatkapitányunk Dobrovolsyi Zhenya, rajta kívül pedig szintén betegség miatt nem léphetett pályára Nemes Milán sem. Biztosak lehettünk ugyanakkor abban, hogy akik a mai napon Szala Ákos rendelkezésére állnak mindent elkövetnek a győzelem érdekben.

Küzdelemmel és mezőnymunkával kezdődött a találkozó, melynek első húsz percében előbb a vendégek veszélyeztettek egy szabadrúgás révén, amit Pápai védett szép mozdulattal, majd hazai oldalon is jegyezhettünk fel helyzetet, Nagy Zsolt kapott jó labdát Komáritól, azonban a vendég portás is a helyén volt. A 31. percben Sramkót állította meg szabálytalanul a tizenhatoson belül a karcagi védelem, a megítélt büntető mögé Szabó állt, a kapus azonban kiütötte. Néhány perccel később, a 37. minutában ismét Szabó Zsombor a főszereplő, egy szép akció végén a tizenhatoson belülről, jobbról lőtt nagy erővel a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést. (1-0) Ezzel az egy gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második játékrészre még tovább erősödött a szél, tovább nehezítve a csapatok dolgát. Komolyabb helyzet ebben a játékrészben egyik oldalon sem adódott, küzdöttek egymással és az elemekkel is a csapatok. Összességében egy nehéz mérkőzést sikerült megnyerni, egy jó erőkből álló Karcag ellen, fontos három pontot bezsebelve ezzel.

Reggelre több előzetesen, a kezdő csapatba jelölt játékosom belázasodott, így át kellett szervezzük a csapatot. Ki kell emeljem, hogy ma a kezdőcsapatunk átlagéletkora 20.3 év volt. Ma bárki pályára került, mindent beleadott a csapat sikeréért. Az első félidőben szembeszélben futballoztunk, ennek ellenére sokszor az ellenfél mögé tudtunk kerülni a széleken kombinatív játékkal. A második félidő közepén volt egy kis zavar a középpályánkon, de szerkezet váltással stabilizáltuk a középsó zónát és az ellenfél nem tudott helyzetet kialakítani. Gratulálom játékosaim mai mentalitásához.” – értékelt a mérkőzés lefújását követően Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Karcagi SE: 1 – 0 (1 – 0) (Szabó Zs.)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Galacs, Nagy (Nadimov), Sramkó, Kiss (Szűcs, Juhos), Buda (Fülöp), Arday, Komári (Vajda), Szabó

Karcag: Fedinisinec – Ballók B. (Nagy N.), Misák (Nikic), Pap, Laczkó, Szabó L. (Gyönyörű), Éles, Kovács, Virág, Tóth, Maruscsák (Juhász)

Egy hét múlva, a bajnokság 23. fordulójában ismét hazai környezetben lép pályára csapatunk, február 26-án (vasárnap) 14 órától a Kisvárda Master Good II alakulatát fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.