Hírek

PUTNOKFC.HU

A Karcagot fogadjuk az idei első hazain

Az NB3 labdarúgó bajnokság 22. fordulója következik a hétvégén, melynek keretében a Putnok FC csapata az idei naptári évben először lép hazai pályán gyepszőnyegre. Ellenfelünk ezúttal a tabella ötödik helyén tanyázó Karcagi SE alakulata lesz.

A Karcagi SE 21 játéknap alatt 6 egységgel gyűjtött kevesebbet nálunk, 10 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség az eddigi mérlegük a bajnokság során. Hozzánk hasonlóan kezdték az idei évet, első bajnoki összecsapásukon, az előző hétévégén ők is idegenben szereztek egy pontot, a Sényő otthonában értek el 1-1-es döntetlent. Kisebb játékos mozgás a vendégek kereténél is előfordult, melynek folyamán igyekeztek ők is rutinos harmad, vagy akár magasabb osztályt is megjárt labdarúgókat igazolni, mint például a Sényő elleni bajokin góllal debütáló, Kolorcitytől érkező Laczkó Milán. Az eddig is jó erőket képviselő vendég alakulat így tehát mondhatjuk még tovább erősödött a téli átigazolási időszak alatt.

Tiszaújvárosban egyértelmű volt, hogy az érkező játékosok nálunk is nagy erősítést jelentenek a tavaszi folytatásra. Az 1-1-es döntetlen mérkőzés összképét nézve, többet birtokoltuk a labdát, javarészt mi irányítottunk. Az ott látott játék alapján van tehát mire építeni. Kemény munkával készül a csapat a hétvégi folytatásra, a befektetett munka pedig bízzunk benne, hogy ezúttal három pontot hoz. A mentalitás kiváló, a sikeréhség maximális, a játékosok pedig mindannyian várják az első hazait.

Ugyanazzal a mentalitással kell pályára lépjünk, ahogy tettük ezt legutóbbi mérkőzésünkön. A Tiszaújváros elleni mérkőzés végi történések egyfajta “dac” érzést váltott ki belőlünk és a vendég csapatnak is szeretnénk visszavágni az őszi vereségünkért. A Karcag a bajnokság egyik legnagyobb lehetőségekkel rendelkező csapata, de mint mindig, most is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. A harmadosztályú pályák állapota messze van az ideálistól, ezért ebben az időszakban általában a küzdés dominál a találkozókon. Napos időt ígérnek, ezért bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a találkozóra.” – mondta el megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző a találkozót megelőzően.

A februári mérkőzések folyamán továbbra is fontos tényező az időjárás, mely az utóbbi időkben igyekszik azért kegyesebb arcát mutatni, de az éjszakai fagyok így is nehézzé teszik a pálya javulásának lehetőségét. A tabella második és ötödik helyezettje, két kiváló játékerőt képviselő csapat összecsapás következik vasárnap 14 órától a Várady Béla Sportközpontban. Az őszi vereség utáni visszavágás esélye, a szép idei hazai bemutatkozás lehetősége, érvek amellett, hogy a télies időjárás ellenére is megéri kilátogatni a mérkőzésre. A találkozón visszatérhet a csapatba kapitányunk Dobrovolskyi Zhenya is, aki Tiszaújvárosban sárga lapok miatt eltiltását töltötte.

Nehéz mérkőzésre számítok, ami legfőképp fizikálisan lesz megterhelő. A Karcag jó csapat, akik nagyon jól kontráznak. Szeretnénk revansot venni a tavalyi vereségért és megszerezni idei első győzelmünket.” – nyilatkozta középpályásunk.

Vasárnap 14 órától várunk tehát mindenkit a lelátóra, szurkoljunk együtt a Putnok FC sikeréért!