Hírek

PUTNOKFC.HU

Győzelem itthon a Hatvan ellen

Március 12-én az NB3 Keleti csoportjának 25. fordulója került megrendezésre, a vasárnapi játéknapon a Putnok FC pedig ismét a Várady Béla Sportközpontban léphetett gyepre, ezúttal az FC Hatvan ellenében.

Nem kezdődött túl eseménydúsan a találkozó, bő 25 percig mezőnyben ugyan jóval többet volt nálunk a labda, veszélyes szituációt azonban nem sikerült kialakítani. A 25. percben az első feljegyezhető történés Dobrovolskyi távoli lövése volt, amit bravúrral védett a vendég portás. A félidő további részében még Nemes előtt adódott lehetőség, valamint Zhenya szabadrúgása volt említhető szituáció, két Hatvani lehetőségnél pedig Pápai volt résen. Az első játékrész kevés eseménye után így gól nélküli döntetlen állt az eredményjelzőn.

A második játékrész jóval aktívabbra sikeredett, köszönhető ez a szünetben történő hármas változtatásnak, valamint a támadóbb felfogásnak. Az 53. percben Vajda tört be a büntető területen belülre, ott pedig a vendég védők csak szabálytalanul tudták megállítani, amiért a játékvezető a büntető pontra mutatott. A megítélt tizenegyest csapatkapitányunk Dobrovolskyi Zhenya higgadtan értékesítette. (1-0) Nem tartott sajnos sokáig az örömünk, egy kirúgásnál Sármány zavarta Pápait, a lepattanó labdára szemfülesen csapott le és kisodródott helyzetből a kapuba gurított. (1-1) A bekapott gól után megrázta magát és tempót váltott a Putnok FC, ennek pedig hamar eredménye is lett, a 63. percben Sramkó bal oldali beadását Buda bólintotta a hosszún közelről a kapuba, újra vezetéshez juttatva csapatunkat. (2-1) A hátralévő időben is jóval többet volt nálunk a labda, több távoli átlövéssel is próbálkoztak a hazai játékosok, a 91. percben pedig Sramkó Ronald lába „sült el” és szerzett 20-ról szépségdíjas találatot. Mindent egybevetve ha nem is a leglátványosabb játékkal, de teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, továbbra folytatva idei kiváló formánkat.

Nagyon mérsékelt teljesítménnyel tudtuk itthon tartani a három pontot. Ez csapatunk erejét mutatja, hogy egy ilyen teljesítménnyel is nyerni tudtunk. Külön dicséret illeti a csereként pályára lépő játékosokat, hozzá tudtak hangsúlyosan tenni az eredményhez.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – FC Hatvan: 3-1 (0-0) (Dobrovolskyi, Buda, Sramkó ill. Sármány)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy (Kiss), Galacs (Juhos), Lőrincz (Nagy), Buda, Arday, Vajda, Dobrovolskyi, Nemes, Szabó (Sramkó)

Hatvan: Menczeles – Barthel, Czibolya (Molnár), Szabó R. (Soós), Karácsony, Zsoldos, Tarjáni, Dinka (Laczik), Kitl (Bárkányi), Tarnóczi, Sármány

Egy hét múlva a Putnok FC idegenben, a Jászberény otthonában folytatja a bajnokságot.