Hírek

PUTNOKFC.HU

Fontos győzelem az Eger ellen

Az NB3 Keleti csoportjának 17. fordulójában, november 13-án két jó formában lévő csapat mérkőzött meg egymással a Várady Béla Sportközpontban. A tabellán második helyet elfoglaló Putnok FC, az egyre jobb formát és teljesítményt mutató Eger SE alakulatát fogadta.

Remek döntést hozott, aki a ködös vasárnapi délután a Putnok FC – Eger SE bajnoki labdarúgó mérkőzés élőben való megtekintését választotta elfoglaltságul. Rögtön a mérkőzés első pillanataiban a közepébe vágtak a csapatok, hiszen a középkezdés után előbb Nagy Zsoltot állította meg centiméteres lesen a partjelző, majd a harmadik percben már a hazai kapu forgott veszélyben. Ekkor egy bal oldali beadásra Jónyer érkezett vendég részről és juttatta vezetéshez a fehérben futballozó Egrieket. (0-1) Kicsit talán megzavarta a mieinket a korán bekapott gól, hiszen a vendég vezetés birtokában is a hevesi alakulat birtokolta többet a labdát az első tíz percben, többnyire a mi tizenhatosunknál folyt a játék. A 12. percben pedig növelni is tudták előnyüket az Egriek, egy megítélt büntetőt Simon Attila értékesített. (0-2) Kezdett aztán magára találni a hazai gárda is, egyre többet járattuk a labdát az ellenfél kapujának előterében. Annak pedig, hogy magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, szerencsére hamar eredménye is lett. A 20. percben egy szöglet után Sághy Félix ellen volt szabálytalan egy vendég védő, a jogosan megítélt büntetőt pedig kapitányunk, Dobrovolskyi Zhenya higgadtan rúgta a kapuba. (1-2) Lendületben maradt a Putnok FC a szépítést követően, sok helyzetet kidolgozva, egyre inkább érett az egyenlítés. A 37. percben pedig aztán siker koronázta erőfeszítéseinket, egy szép támadás végén a tizenhatos vonalánál Vajda Cristoferhez került a labda, aki laposan a lábak közt lőtte ki a jobb alsót. (2-2) Nem volt még itt vége, a félidő második részében mutatott dominanciánknak még az első negyvenöt percben meg lett az eredménye, az utolsó percben egy remek bal oldalról bejövő labdát Csiki Norbert fejelt vissza az elmozduló kapus helyére tanárian, ezzel pedig már nálunk volt az előny a félidei pihenőre. (3-2)

Az olykor parázs hangulatú, gólgazdag első etap után a második félidő sem telt eseménytelenül. Noha gólokat már nem, nagy helyzeteket azért még láthattak a kilátogatók. A dominancia és a mérkőzés irányítása továbbra is hazai kézben maradt, több szép támadás végén is tovább növelhettük volna előnyünket, az utolsó passzok, vagy épp a befejezés azonban ezúttal nem stimmelt. Az egyre fokozódó ködben próbálkoztak ugyan a vendégek is, védelmünk és Pápai Krisztián azonban megoldották a feladatukat. A 94. percből még említést érdemel Révész kiállítása a vendégek részéről, az eredmény pedig már nem változott, így egy nagyon nehéz mérkőzésen, óriásit küzdve szereztünk három pontot. Két gólos hátránynál talán nem volt ember a lelátón, aki hazai győzelmet tippelt volna. Volt azonban a pályán és a szakmai stábban! Remek edzői húzások, óriási küzdeni tudás a pályán, megalkuvást nem tűrő hozzáállás. A vége pedig egy teljesen megérdemelt siker, amely így továbbra is a második helyen tart minket, két fordulóval a bajnoki félév és hárommal a naptári évből hátralévő meccsek előtt.

A 20. percben szerkezetet váltottunk 0-2-nél. Ezután olyan minőségi javulást láttam a pályán, ami ma egy teljesen más szint volt. Az első félidő második felében borzasztóan jól és kreatívan futballoztunk, rengeteg futással. A második félidőben is domináltunk tovább, de nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytunk ki. Le kell zárnunk hamarabb ezeket a mérkőzéseket. A nézők jól szórakozhattak, minőségi játékot láthattak és szenvedéllyel teli hazai csapatot. Meg kell dicserjem a csapatom, ez férfimunka volt.” – értékelt a találkozó után Szala Ákos edző

Putnok FC – Eger SE: 3-2 (3-2) (Dobrovolskyi (bü), Vajda, Csiki ill. Jónyer, Simon (bü) kiállítva: Révész (94′)

Putnok FC: Pápai – Csiba (Juhos), Sághy (Gellén), Galacs, Nagy (Katona), Sramkó, Buda, Csiki, Vajda (Komári), Dobrovolskyi, Nemes

Eger SE: Szalay – Dobler (Rébék), Hadnagy (Révész), Burger, Jónyer, Kovács, Farkas, Papp, Juhász (Berki), Kispál, Simon