Hírek

PUTNOKFC.HU

2022 utolsó idegenbeli meccsére készülünk – Tiszafüredre utazunk a 18. fordulóban

November 20-án válogatott találkozók várják a futball kedvelőket a tv képernyők elé, hiszen a Magyar Labdarúgó Válogatott barátságos mérkőzésén kívül már kezdetét veszi az egy hónapnyi futball ünnep, azaz a világbajnokság is. Ennek apropóján, a nemzetközi valamint a magyar első vonal számára is
elkezdődött a „téli pihenő”, az NB3 küzdelem sorozata azonban dübörög tovább. Fentebb említett okok folytán a hétvégén szombati játéknapon kerül megrendezésre a harmadosztály 18. fordulója. November 19-én a Putnok FC idegenben folytatja a pontvadászatot, a Facultas-Tiszafüredi VSE otthonába látogatunk.


Aktuális ellenfelünk a tabella kilencedik helyezettje, hosszú évek óta a Keleti csoport meghatározó csapata. Jelen formájukat figyelembe véve, talán a hullámzó a legtalálóbb kifejezés. Ami biztos, hogy egy-két kivételtől eltekintve gólokban gazdag mérkőzéseket játszanak a Tisza partiak, az utóbbi öt bajnokit figyelembe véve ebből azonban mindössze egyszer jöttek ki győztesen. Korán sem szabad ugyanakkor azt hinni, hogy egyszerű összecsapás várna játékosainkra, hiszen a Tiszafüred jóval többet tartogat annál, mint amit a jelen helyzet mutat. Az idei bajnokság jó néhány mérkőzésén is bizonyította már ugyanis a Tiszafüred, hogy bárkivel, akár az élmezőny csapataival is partiban vannak, például a DEAC elleni győzelmüket figyelembe véve. Legutóbb egy hete, hazai környezetben a Diósgyőr II ellen játszottak 1-1-es döntetlent.

Mi továbbra is a tabella második helyéről várhatjuk a folytatást és az aktuális formánk is bizakodásra ad okot. Ha valaki a legutóbbi Eger elleni mérkőzésünket pedig akár személyesen, akár a televízió összefoglalóján keresztül tekintette meg, az megbizonyosodhatott arról, hogy ennek a csapatnak tartása is van. Az összhang és a családias csapatszellem már a kezdetek óta jellemzi együttesünket, az egyre magabiztosabb, meggyőzőbb játékunk pedig további pozitív gondolatokkal tölthetik el szurkolóinkat. Ami pedig tovább fokozza a motivációt, az a tabellán elfoglalt pozíció és ennek megtartása az egyre közelgő téli pihenő előtt. Nem egyszerű feladat bizony ez, de a stáb és a játékoskeret mindent megtesz a siker érdekében.

Színvonalas mérkőzésre számítok, mert két jó futballt játszó csapat fog találkozni. Magasabb szintet képvisel a Tiszafüred csapata, mint amit a jelenlegi pozíciójuk mutat a tabellán. Ha eddig minden fordulóban egy lépcsőfokot léptünk feljebb a célunkhoz, akkor a hétvégi mérkőzésen egy óriási lépcsőfok következik, ezt tudják a játékosaim is. Jó formában kelünk útra, de ez csak egy statisztika, amit a múltbéli mérkőzéseinken nyújtott teljesítményről ad képet. Azzal még senki nem nyert meccset, hogy a múltban jól szerepelt. Hétről-hétre bizonyítanunk kell, hogy milyen szintet képviselünk. Extra motiváltságra, komfort zónán kívüli futóteljesítményre és fegyelmezettségre van szükségünk a három pontért, de ez minden meccsre érvényes.” – mondta el a találkozót megelőzően Szala Ákos, csapatunk edzője

Úgy gondolom, hogy rengeteg pluszt ad a következő meccsekre, hogy a csapat mentálisan ennyire erős, a jó játék mellett ez is az, ami viszi a csapatot előre. Szeretnénk megnyerni a hátra lévő mérkőzéseinket és bebizonyítani, hogy megérdemelt az, ahol a tabellán állunk.
Egy nagyon jó iramú és kemény meccsre számítok, egy jó csapat ellen fogunk játszani, akik erősek hazai pályán. Ennek ellenére nyerni szeretnénk és a három pontért megyünk.
” – válaszolta megkeresésünkre csapatunk játékosa Sramkó Ronáld.

Utolsó idegenbeli fellépésünk ez a 2022-es naptári évben, csapatunk pedig szeretné sikerrel venni az év utolsó túráját, hogy aztán kellő lendülettel fordulhassunk rá az év záró akkordjára, a hazain vívott két összecsapásra.