Hírek

PUTNOKFC.HU

Három pontot szereztünk Tiszafüreden

November 19-én, szombati játéknapon került megrendezésre az NB3 Keleti csoportjának 18. fordulója. Távolról sem volt ideálisnak és futballpártinak nevezhető a nap időjárása, hiszen még a mérkőzés időpontjában is csípős hideg volt és nem volt ez másként a Tisza partján sem. A szombat kora délutáni összecsapáson ugyanis a Facultas-Tiszafüredi VSE vendégeként lépett pályára a Szala alakulat.

Jól kezdte a mérkőzést a feketében pályára lépő vendég együttes, hiszen Nagy Zsolt révén hamar vezetéshez juthattunk volna, hogy ha az a volna ott nem volna… A partjelző azonban lest látott, így nem sikerült korán vezetéshez jutnunk. Felemásan teltek az első félidő percei, helyzetek itt, lehetőségek ott, mindkét együttesnek voltak jobb és gyengébb periódusai. A 39. percben aztán megszereztük a vezetést, egy jobb oldali beadás után Katona Bence érkezett kiválóan és talált a hazaiak kapujába. (0-1) Ezzel a góllal előnnyel mehettünk a félidei pihenőre.

Agilisan kezdtük a második játékrészt, hiszen az első percekben is több nagy helyzetig is eljutottunk a hazai kapunál, az 52. percben pedig egy szöglet után Csiki Norbertnek köszönhetően sikerült is megdupláznunk az előnyünket. (0-2) Továbbra is mi maradtunk támadásban, helyzeteink azonban kimaradtak, a Tiszafüred viszont Szabó Viktor révén szépített. (1-2) A 70. percben aztán egalizálni is sikerült a hazai csapatnak, Skulka közeli lövése talált utat Pápai kapujába. (2-2) A kifejezetten izgalmasan alakuló mérkőzésen aztán ismét magára talált a Putnok FC csapata. Az egyenlítő találat után ismét több helyzetet sikerült kialakítani, de a hazai portás ekkor még útját állta a kísérleteknek. A 75. percben aztán a hazaiak adtak el számukra rossz helyen egy labdát, Galacs Erik pedig köszönte szépen és ismét vezetéshez juttatta csapatunkat. (2-3) Ez pedig szerencsére már nem is változott, újabb találat ugyanis már nem született, egy kiállítás viszont hazai részről még igen. Egy hét elteltével így ismét egy változatos, jó iramú és látványos mérkőzést sikerült megnyernünk, ezúttal is 3-2 arányban.

Az első félidőben felváltva voltak veszélyben a kapuk. Bizonyos szakaszokat kontrollaltunk, ahogyan kell, de olykor kapkodás is jellemző volt ránk. Pozitív átmenetbe nagyon jók voltunk a mai nap. A második félidő első tíz percében 4-5 ziccert hagytunk ki. Ezután a Tiszafüred igazolta, hogy jó csapat. Szorongattak, de labdaszerzések után minden ellentámadásunk veszélyes volt. A támadó zónába és konkrétan a boxon belüli szituációkba nagyobb felelősséggel kell döntéseket hoznunk.”  – értékelte a mérkőzést Szala Ákos edző

Facultas-Tiszafüredi VSE – Putnok FC: 2-3 (0-1) (Szabó, Skulka ill. Katona, Csiki, Galacs)

Tiszafüred: Tajti – Háda, Fehér, Barzsó (Földi), Skulka (Kertész), Tomola, Mácsai, Tóth, Baranyi, Szabó (Barna), Pintér

Putnok FC: Pápai – Gellén, Galacs (Petrecsko), Nagy (Nadimov), Sramkó (Juhos), Katona, Buda, Csiki, Vajda, Dobrovolskyi, Nemes