Hírek

PUTNOKFC.HU

Fontos győzelem a DVTK II otthonában

Május 12-én korai kezdéssel lépett pályára csapatunk az NB3 Észak-Keleti csoportjának 28. fordulójában. Három mérkőzéssel a bajnoki idény vége előtt fontos összecsapás várt játékosainkra, Szala Ákos együttese a DVTK II F4R otthonába utazott a három pont reményében.

Több hiányzót volt kénytelen nélkülözni Szala mester a hétvégi bajnokit illetően, Dobrovolskyi Zhenya öt sárgás eltiltását töltötte, de sérülés miatt védőnk Szabó Kornél sem volt bevethető, visszatérhetett viszont a kezdő tizenegybe Nemes Milán. Kiegyenlített erők küzdelmével vette kezdetét a mérkőzés, látszott, hogy mindkét együttes alaposan felkészült a másikból. Mindkét gárda próbált támadásokat építeni, azonban a védelmek jól állták a sarat. A mieinknél többször keresték Korbélyt hosszú labdával a társak, még a DVTK magasságbeli fölényüket kihasználva leginkább pontrúgások után igyekezett veszélyeztetni, komolyabb lehetőség azonban egyik oldalon sem alakult ki. A félidő hajrájára meddő mezőnyfölénybe került csapatunk, nagyobb lehetőséget azonban ez sem rejtett magában, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészben aztán teljesen más mederben folyt a játék. Nagy elánnal, jóval harcosabban jöttek ki játékosaink a folytatásra. Az 54. percben Kovács kapott jó labdát, megindulását azonban Zrnic Patrik lerántással akadályozta meg, amit a játékvezető kiállítással „díjazott”. Remekül használta ki az emberelőnyt csapatunk, óriási nyomás alá helyeztük az ellenfél kapuját, mondhatni felborult a pálya. Nemes Milán feljövetelei rendre óriási veszélyt hordoztak magukban, remek beadásai után sorra jöttek a vendég helyzetek. A 65. percben Pócsik lehetősége után védett nagyot a hazai portás, az ebből keletkező szögletnél azonban már ő sem tudott menteni, a jobb oldali beadásra Lőrincz Attila érkezett a hosszún és helyezett a kapuba. (0-1) Lendületben maradt csapatunk, minden játékosunk óriásit harcolt, rendre megnyertük a párharcokat, folyamatosan az ellenfél térfelén tartva a labdát. A 70. percben Vattayt faultolták 18 méterre a kaputól a hazaiak, a megítélt szabadrúgást Lőrincz lőtte kapura, Bánhegyi nagyot védett. A 73. percben egy rövid passzos szabadrúgás kombináció Lőrincz és Nemes által, utóbbi beadására Boros Gábor érkezett középen és fejjel duplázta meg a PFC előnyét. (0-2) A záró percekben még Kovács tesztelte 18-ról a hazai portást, aki a „helyén volt” és kiütötte a lövést. Harcosan, nagyot küzdve, nagyszerű második félidei játékkal, megérdemelten hoztuk el a három pontot a vármegyei rivális DVTK II otthonából.

Fontos győzelmet arattunk. Az első félidőben még kapkodó volt a játékunk, de a második felidőre megtaláltuk a ritmusunkat és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző

DVTK II F4R – Putnok FC: 0-2 (0-0) (Lőrincz, Boros)

DVTK II: Bánhegyi – Zrnic P., Bacsa, Szamosi (Sipos), Leshchynskyi (Sáreczki), Ferencsik S. (Stavnichuk), Ferencsik B. (Balázsi), Komlósi, Fekete (Hetyei), Zrnic M., Demeter

Putnok FC: Mészáros – Mrva (Kovács), Galacs, Lőrincz, Pócsik, Korbély, Tordai, Boros, Váradi, Vattay (Gulyás), Nemes