Hírek

PUTNOKFC.HU

Folytatás – Tiszaújvárosba utazunk a 18. fordulóban

98 nap elteltével hétvégén végre újra „élesben” indulhat útjára a labda az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A Putnok FC számára megyei rangadóval folytatódik az idény a bajnoki évad 18. fordulójában, Szala Ákos legénysége ugyanis a Termálfürdő FC Tiszaújváros otthonába látogat.

Az őszi idényben, a bajnokság 3. játéknapján 2023. augusztus 13-án találkozott egymással a két gárda Putnokon a Várady Béla Sportközpontban. Ekkor Boros Gábor duplájával és Dobrovolskyi Zhenya találatával 3-1 arányban sikerült legyőzni a Tisza parti alakulatot. Kicsit vissza menve az időben a 2011-es bajnoki idény óta a két csapat 24. egymás elleni mérkőzése következik, ezen időszak alatt pedig a Putnok FC szurkolói örülhettek többször. 16 PFC győzelem és 4 döntetlen mellett 3 Tiszaújváros siker született.

Új meccs, új kihívás következik azonban március 3-án a két fél számára a téli szünetet követő első bajnoki mérkőzésen. A felkészülési időszak folyamán hozzánk hasonlóan a Tiszaújváros is hat mérkőzést játszott, melyek közül egyszer hagyhatta el győztesen a játékteret (Kisvárda II), egy alkalommal szenvedett vereséget (DVTK II) és négy mérkőzésen játszott döntetlent a Vitelki alakulat. (KBSC, DEAC, Ózd-Sajóvölgye, Tiszafüred) Történt némi játékosmozgás is a keretnél, hat érkezőről számolt be a felkészülési időszak alatt a FCT, név szerint Skripek Dávid, Cseh Norbert, Bencsik Dávid, Bidzilya Anton és Bökönyi Adrián mezőnyjátékosként, Hrabina Alex pedig kapusként csatlakozott a fürdővárosiak keretéhez. A Tiszaújváros 25 megszerzett ponttal a bajnoki tabella 8. helyéről várja a tavaszi folytatást.

Szala Ákos csapata pedig a tabella éléről rugaszkodik neki a hátralévő bajnoki játéknapoknak, egy intenzív felkészülési időszakot követően. Mint ahogy azt már említettük a PFC is hat felkészülési mérkőzést játszott a téli időszakban, ebből 5 alkalommal győztesen vonulhattak az öltözőbe játékosaink (Eger, Budapest Honvéd II, DVTK II, Iváncsa, MTK Budapest II), vereséget pedig csupán a DVTK első osztályú csapatától szenvedtünk. A játékos keretben történt változásokat illetően három távozó játékosról tudunk beszámolni, Bökönyi Adrián, Benkő Péter és Bodnár Attila folytatják máshol pályafutásukat. Az érkezők terén Korbély Kristóf Mosonmagyaróvárról, Váradi Ádám Békéscsabáról, Szabó Kornél Cigándról, Kovács Dávid pedig Egerből tette át székhelyét Gömör kapujába. Személyükben négy rutinos, magasabb ligát megjárt játékossal erősödött a Putnok FC kerete. A Sajóvölgye Focisulitól Horváth Sándor és Gulyás Márk csatlakozott a PFC felnőtt keretéhez a tavaszi folytatásra.

Szeretnénk győzelemmel indítani a tavaszt. Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat vár ránk Tiszaújvárosban, de mi is nagyon jó csapat vagyunk. Remek srácok alkotják az öltözőnket emberileg is. Megvan a meccstervünk a mérkőzésre, de ezen felül szükségünk lesz arra, hogy kivigyük a pályára azt a győzelem iránti vágyat, szenvedélyt és azt a bajtársiasságot, ami a mindennapjainkat jellemzi.” – mondta el megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző

Úgy gondolom, hogy a felkészülés végére a koronát mindig a bajnoki mérkőzés teszi fel, mindenki nagyon várja már ezt a találkozót. Szeretnénk folytatni azt amit a bajnokságban felépítettünk. Kemény meccsre számítok, azt érzem a csapaton, hogy tudtunk fejlődni a felkészülési időszak alatt, az új játékosok is szépen beilleszkedtek. Sajnos Dominik sérülése fájó pont az egész csapat számára, de érte is szeretnénk a céljainkat elérni, aminek a következő állomása Tiszaújváros.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően csapatkapitányunk Lőrincz Attila

Március 3-án tehát a 18. fordulóval folytatódik az Észak-Keleti csoport küzdelemsorozata. A Termálfürdő FC Tiszaújváros – Putnok FC összecsapásra 14 órától a Tiszaújvárosi Sportcentrumban kerül sor.