Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ELKÉSZÜLT AZ NB3 CSOPORTBEOSZTÁSA

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenytanácsa a mai ülésén döntött az NBIII 2019/20-as labdarúgó bajnokságának csoportbeosztásáról. Világossá vált tehát, hogy a 48 harmadosztályú csapat melyik csoportba nyer besorolást.

Mint ismeretes a Keleti csoport előző idényének 8. helyezettje, a Nyírbátori FC nem nyújtotta be a nevezését a 2019/20-as szezonra és újra kezdi a Megyei III. osztályból az építkezést. A Közép csoport bronzérmese, a SZEOL SC szintén visszalépett az indulástól, így a 48 helyre csak 46 csapat nevezését tudta elfogadni az MLSZ. A mezőny feltöltési szabály szerint a legjobb bajnoki mutatóval rendelkező osztályozó vesztes Hévíz SK és a legrosszabb 13. helyezettként búcsúzó Tállya KSE kapott felkérést az NBIII-ra. Mindkét gárda élt a lehetőséggel így velük együtt kialakult az NBIII teljes mezőnye.

Nagy meglepetés nem ért minket, hisz az újoncok közül a Hatvan, az Ózd, a Balassagyarmat és a Debreceni VSC II is Keletre került. Természetes, hogy a felkért Tállya is a mi csoportunkban folytathatja. Az NBII-ből kipottyanók közül pedig a Pest megyei Cegléd együttese került a Keleti csoportba.

KELETI CSOPORT 2019/20

Balassagyarmati VSE (Nógrád)
Ceglédi VSE (Pest)
Debreceni Egyetem AC (Hajdú-Bihar)
Debreceni VSC II (Hajdú-Bihar)
Diósgyőri VTK II (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Eger SE (Heves)
ESMTK (Pest, Budapest)
FC Hatvan (Heves)
Füzesgyarmati SK (Békés)
Gyöngyösi AK (Heves)
Jászberényi FC (Jász-Nagykun-Szolnok)
Ózdi Kohász SC (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Putnok FC (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Sényő-Carnifex FC (Szabolcs-Szatmár-Bereg)
Tállya KSE (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Termálfürdő Tiszaújváros (Borsod-Abaúj-Zemplén)

Amint látható a Borsod megyei csapatok továbbra is viszik a prímet a csoportban, bár a tavalyi 6 gárda helyett “csak” 5 megyebeli alakulat lesz NBIII-as az előttünk álló bajnoki évadban. Egyre combosabb a Heves megyei különítmény, idén 3-an is heveskedhetnek a bajnokságban. Hajdú-Bihart két együttes képviseli, ráadásul két debreceni csapat, ilyen sem nagyon volt még! Pest megyéből szintén ketten képviseltetik magukat, igaz ezek közül az egyik fővárosi. Nógrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pedig 1-1 csapatot delegál.

Válasz írása