Hírek

PUTNOKFC.HU

Egy sűrű időszak kezdete – a Békéscsaba II érkezik vasárnap

A Magyar labdarúgás első és második vonalában bár a hétvégén válogatott szünetet tartanak, a harmadosztály küzdelmei viszont megszakítás nélkül folytatódnak tovább, sőt a bajnokság 27. fordulója egy sűrű időszak kezdetét jelenti. A Keleti csoport hétvégi játéknapján a Putnok FC hazai környezetben léphet pályára, ellenfelünk ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre II együttese lesz.

Tíz ponttal jelenleg a tabella sereghajtója a Békéscsaba tartalék csapata, két győzelemmel és négy döntetlennel elérve eddigi pontszámukat. 2023-ban ötször léptek eddig pályára, egy mérkőzésük (a Kisvárda II elleni hazai) pedig elmaradt, április 5-én kerül pótlásra. Öt játéknapon mindössze egy egységet sikerült hozzátenni az őszi teljesítményhez a Pénzügyőr elleni döntetlen során. Őszi találkozásunk alkalmával győzelmet arattunk a Viharsarokban, szeptember 11-én Galacs és Sramkó találataival nyertünk idegenben.

Nálunk hat mérkőzés után hibátlan a 2023–as mérleg, jelenleg a Keleti csoport legjobb formájában lévő csapataként szerepel a Putnok FC. A tabella és a statisztika alapján tehát mondhatjuk „kötelező győzelemnek” kellene jönnie a vasárnapi összecsapáson. Nem lesz ez azonban könnyű, ezt előre leszögezhetjük. Egyrészt a tabellán elfoglalt helyezés ellenére a Békéscsaba fakó csapata egyáltalán nem játszik rossz futballt, számos tehetséges fiatal játékos alkotja a keretet, másrészt pedig a magasabb osztályban tartandó bajnoki szünet miatt a visszajátszók száma is növekedhet akár. Szokásos módon jól felkészülve várjuk azonban hétvégi ellenfelünket és az önbizalmat, valamint az aktuális formát tekintve azért méltán bizakodhatunk abban, hogy újabb három pont kerül a csapat neve mellé.

Sűrű időszak következik, melyet szeretnénk győzelemmel indítani és benne maradni abba a flow-ba, amiben vagyunk. Sokan gondolhatják, hogy egyfajta kis pszichológia játék részemről, hogy azt mondom nem reális a Békéscsaba helyezése a tabellán, de maximálisan így gondolom. Jó focit játszanak, ráadásul információnk szerint a válogatott szünet miatt 6-7 fő NB2-es csapatból visszajátszó játékossal érkeznek. Ezek alapján közel sem a sereghajtónak gondolt játékerőt képviselő csapat vár ránk megoldandó feladatként. Bízom benne, hogy sok néző előtt léphetnek játékosaim pályára, mivel a környéken nem rendeznek első, másod és harmadosztályú mérkőzést a hétvégén ebben az időpontban és ez a találkozó elég jó színvonalúnak ígérkezik. Meg van erre a mérkőzésre is a kellő motivációnk. Fegyelmezett játékot kell játszanunk, ami megfelelő szenvedéllyel kell párosuljon a siker érdekében.” – mondta el a találkozót megelőzően Szala Ákos a Putnok FC vezetőedzője

Egy sűrű időszak veszi tehát kezdetét vasárnap, hiszen a Békéscsaba II elleni mérkőzés után szerdán már Körösladányban lesz jelenése a csapatnak, majd aztán egy hét múlva már a Füzesgyarmat érkezik városunkba. Nehéz és megterhelő időszak lesz ez játékosaink részére is, de csapatunk szeretné jól indítani ezt az időszakot, folytatni jelenlegi kiváló szériánkat.

Nehéz meccsre számítok mivel ezek a “kötelező” győzelmek a legnehezebbek. Fiatal csapatról van szó akik próbálnak játszani, de a rutintalanságuk miatt könnyen elkerülhető gólokat kapnak. Nekünk a helyzeteket minél eredményesebben kell befejezni. Hazai pályán nem is lehet más célunk mint a három pont itthon tartása.” – válaszolta megkeresésünkre csapatunk védője Nemes Milán

Megéri kilátogatni a hétvégi összecsapásra és buzdítani a jó formában lévő Putnok FC-t, hiszen a tavaszias időben, az előzetesek alapján egy kifejezetten jó iramú mérkőzésre, színvonalas futballra van kilátás. A vasárnapi találkozó már 16 órától kezdődik, hajnalban pedig az óraállításra is figyelni kell.