Hírek

PUTNOKFC.HU

Egy nehéz sorozat kezdete, Tiszaújvárosban folytatjuk a bajnokságot

Az első és másodosztályban tartott válogatott szünet ellenére a harmadik vonalban a hétvégén már a 27. fordulóval folytatódik a bajnoki pontvadászat. Csapatunk március 27-én, a soron következő játéknapon a megyei riválishoz, a Termálfürdő FC Tiszaújvároshoz látogat.

Nehéz sorozat előtt áll a Szala legénység a soron következő néhány fordulóban, hiszen a Keleti csoport élmezőnye következik ellenfélként labdarúgóink számára. Ennek a sorozatnak az első állomása a Tisza part, ahol a bajnoki tabella jelenlegi ötödik helyezettjével mérkőzünk meg. Nem csak a tabellán elfoglalt helyezés, hanem az utóbbi fordulók alapján mutatott forma is kemény összecsapást ígér, hiszen a Tiszaújváros utóbbi három mérkőzésén győztesen hagyhatta el a játékteret. Ezeken a mérkőzéseken három találkozó alatt tíz gólt szerzett megyei riválisunk és különös figyelmet érdemel két a bajnokságban már jócskán tíz gól fölött járó játékosuk Nagy Dávid és Bartusz Dániel, akik az utóbbi meccseken is szép számmal termelték a gólokat.

Mint az csapatunk szurkolói számára köztudott, mi két döntetlen után várjuk az összecsapást, ezúttal is vannak azonban sajnos nehezítő körülmények. Eltiltások és sérülések is nehezítik a hétvégére való felkészülést, csapatunk vezetőedzője és a bevethető játékosok azonban motiváltan várják a soron következő bajnokit.

Nehéz sorozat következik. Megmérkőzünk sorrendben jelenlegi állás szerint az ötödik, a negyedik, az első és a nyolcadik helyezett ellen. Ez egyszerűnek nem mondható. Tudjuk hol van jelenleg a helyünk és tudjuk azt is, hogy utána milyen sorozatunk következik. Reálisan kell nézni a dolgokat. Ősszel hasonló cipőben jártunk a sorsolásunk miatt és a tavasszal is az utolsó 10 fordulótól várjuk pontjaink jelentős mennyiségét. Ezzel együtt minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk pályára és próbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni. Így lesz ez a Tiszaújváros ellen is. Nem feltartott kézzel megyünk. Véleményem szerint ez a Tiszaújváros a bajnokság legjobb három csapata között van, de ha megfelelően fog működni a mérkőzéstervünk, akkor lehet esélyünk. Független ez attól, hogy ki lép pályára és ki nem. Három eltiltottunk van és két sérültünk, akik biztosan nem léphetnek pályára.” – mondta el honlapunk megkeresésére vezetőedzőnk, Szala Ákos

Az Eger elleni bajnokin letöltötte a sárga lapok miatti eltiltását csapatunk védője Szics Olekszij, aki így a hétvégén már újra segítheti együttesünket a találkozón. A mérkőzés előtt ő is megosztotta velünk várakozását a Tiszaújváros elleni bajnokit illetően.

Nehéz mérkőzésre számítok a Tiszaújváros ellen, azt gondolom sok párharc lesz. Idegenben mindig nehezebb játszani, azonban ettől függetlenül remélem, hogy haza tudjuk hozni a három pontot. Az összetartás és a csapategység segíthet ebben.

Termálfürdő FC – Tiszaújváros – Putnok FC 2022.03.27. – 16:00

Tiszaújváros Sportcentrum