Hírek

PUTNOKFC.HU

Egerbe utazunk a visszavágó sorozat első mérkőzésén

Túl az NB3 labdarúgó bajnokság 2023/24-es kiírásának felén, maradt még forduló november hónapra, tavaszról előrehozott mérkőzés keretében rendezik meg ugyanis a 16. és 17. játéknapokat. Előbbit a Magyar Labdarúgó Válogatott hétvégi selejtező mérkőzése miatt ezúttal szombati napon, november 18-án. Az első visszavágón a Putnok FC csapata Egerbe utazik.

Sok víz lefolyt a Dunán a két csapat július 30-i találkozása óta, amikor a Várady Béla Sportközpontban 4-1 arányban nyert a PFC az Eger SE ellen. A bajnokság felénél a Heves vármegyei gárda az Észak-Keleti csoport 8. helyén tanyázik, 5 győzelem, 5 döntetlen és 5 verség a mérlegük. Hullámzó teljesítményt nyújt Lázok János csapata, a statisztikára pillantva ennek fő oka pedig talán a támadó harmadban kereshető, hiszen a csoportban a legkevesebb rúgott góllal rendelkezik az Eger együttese. 17 kapott góljukkal viszont az Észak-Keleti csoport mezőnyében a jobbak között vannak, a Cigándtól és tőlünk kaptak 4-4 gólt az első két fordulóban, aztán rendezettebb, kevesebb gólos mérkőzéseket játszottak. Utóbbi 5 mérkőzésükön 6 pontot szereztek, 1 győzelem és 3 döntetlen révén.

Csapatunk veretlenül zárta az odavágó sorozat 15 bajnoki találkozóját, így 39 ponttal a tabella éléről várja a visszavágó sorozat első összecsapását. Ahogy azt fentebb már említettük, jó emlékeink lehetnek az Eger elleni szezonnyitóról, hiszen hazai környezetben 4-1 arányban nyertünk ellenünk, Boros Gábor első bajnokiján négyszer vette be az Egriek kapuját. A sikeres fél szezon után csapatunk szeretne továbbra is ezen az úton maradni és győztesen elhagyni a pályát a még idénre maradt két mérkőzésen is. Ehhez pedig minden adott, a jó széria okozta önbizalom, a hétköznapokba fektetett kemény energia a felkészülés folyamán, a motiváció és az újra győzni akarás. Mindenki tisztában vagy ugyanakkor azzal, hogy nehéz ellenfélhez utazunk, ezúttal is jó teljesítmény kell a három ponthoz.

Megint egy nehéz mérkőzés vár ránk. Átérezzük a mérkőzés fontosságát és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Sok tudatos játékelemet láttunk elemzéseink során az egri csapat játékában. Okosan kell futballozzunk szombaton, kellő agresszivitással. Lehetőségeinkkel jól kell majd sáfárkodjunk, mert ahogyan tudjuk, a pálya talaja nem a legjobb minőségű és nem könnyű rajta futballozni. Szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat egy győzelemmel és folytatni remek szériánkat.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Nehéz mérkőzésre számítok, sokat fejlődött az Eger csapata az első mérkőzéshez képest. A pálya talaja miatt valószínűleg nem a szép játék lesz a jellemző, hanem a küzdelem, de mi felkészültünk erre is. Egyértelműen a három pontért utazunk.” – mondta el megkeresésünkre csapatunk támadója Boros Gábor.