Hírek

PUTNOKFC.HU

Döntetlen az Újpest II otthonában

Húsvét vasárnapján a 22. fordulóval folytatódott a bajnoki küzdelem az NB3 Észak-Keleti csoportjában. Március utolsó napján az óraállításhoz egy korai kezdés is társult a PFC számára, Szala Ákos tanítványai az Újpest FC II vendégei voltak.

Tavaszias idő várta a mérkőző feleket a fővárosban, ahol délelőtt 11 órától indulhatott útjára a labda. Már a mérkőzés elejétől látható volt, hogy két jó játékerőt képviselő csapat rugaszkodik egymásnak. Színvonalas, kiegyenlített játék zajlott a pályán az első játékrészben. Mindkét csapat próbált a biztonságos védekezés mellett szép akciókkal eljutni az ellenfél kapujáig, a szervezetten záró védelmek azonban rendre megakadályozták ezt. A 35. percben viszont a hazaiaknak sikerült befejezni egy támadást, Tóth Ákos volt eredményes. (1-0) A félidőben újabb találat már nem született, így egy gólos Újpesti előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Nagy elánnal kezdte a második játékrészt a PFC, ennek pedig hamar eredménye is lett, Váradi Ádám találatával az 54. percben sikerült egalizálni az eredményt. (1-1) Sokáig azonban sajnos nem tartott az örömünk, hiszen a 60. percben Tóth Ákos révén ismét a hazaiak jutottak előnyhöz. (2-1) Továbbra is jó iramú, magas színvonalú meccset vívtak egymással a csapatok. A 74. percben egy szép akció végén Korbély Kristóf találatával pedig újra sikerült egyenlíteni is. (2-2) A hátralévő negyed órában mindkét együttes megpróbálta eldönteni a mérkőzést, a 86. percben ehhez pedig mi kerültünk közelebb, ekkor Nemes Milán volt eredményes, találatával pedig már nálunk volt az előny. (2-3) Nem volt még azonban sajnos vége, ahogy mi, úgy a hazaiak is tudtak reagálni, és a 92. percben Mari Zoltán révén pontot mentettek. (3-3) Ahogy azt már a találkozó kezdete előtt is sejteni lehetett, egy nagyon nehéz mérkőzés várt játékosainkra. A végig jó iramú összecsapáson mindkét csapat mindent megtett a három pontért. Csapatunk is nagyot küzdött, ma pedig ez egy pontra volt elég.

A mérkőzés egyes periódusaiban örültem volna a játék képe alapján az egy pontnak, de a végjátékban kétszer is dekoncentráltunk 1-1 játékszituációban. Egyszer a saját kapunk előtt, utána döntetlen állásnál az ellenfél kapuja előtt. Közönség szórakoztató meccs volt a kilátogatóknak. A második félidőben vezéreket láttam a pályán, akik mindent megtettek a győzelemért és azt éreztem, hogy ezt a meccset nem tudjuk elveszteni. Sok helyzetet dolgozunk ki, ezeket nagyobb százalékban kell értékesítsük. Ma fájó a döntetlen a forgatókönyv tükrében, de holnap értékes pontszerzésként gondolunk vissza erre a mérkőzésre. Mindkét csapat játékába benne volt a gólveszély. Minimális célunkat elértük, visszavettük az első helyet a tabellán. Kitartóan dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre.” – nyilatkozta a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Újpest FC II – Putnok FC: 3-3 (1-0) (Tóth (2), Mari ill. Váradi, Korbély, Nemes)

Újpest II: Molnár – Kovács, Horváth B., Horváth D., Szűcs, Tóth (Mari), Árki (Sarkadi), Kollarik, Simon, Dékei (Szabó), Onovo

Putnok FC: Mészáros – Szabó (Mrva), Galacs, Lőrincz, Pócsik (Kovács), Korbély, Boros, Váradi (Juhos), Vattay, Dobrovolskyi, Nemes

A Kisvárda II hazai vereségét követően újra a tabella élére ugrott a Putnok FC, folytatás egy hét múlva, hazai környezetben a REAC ellen.