Hírek

PUTNOKFC.HU

Döntetlen a Kisvárda II otthonában

Április 14-én korai kezdéssel bajnoki rangadón indult útjára a labda az NB3 labdarúgó bajnokság Észak-Keleti csoportjában. A velünk azonos pontszámmal rendelkező, második helyen tanyázó Kisvárda Master Good II együttese fogadta csapatunkat a Várkerti Sportcentrumban.

A 11 órától kezdődő összecsapáson kellemes idő fogadta a csapatokat és a mérkőzésre kilátogató publikumot. Lelkes PFC szurkolók is szép számban tették meg a közel 160 kilométeres utat, hogy biztassák csapatukat ezen a fontos mérkőzésen.

Putnoki labdaérintéssel vette kezdetét a találkozó, amelyen már az első pillanatoktól kezdve látszott, hogy mindkét csapat alaposan felkészült a másikból. Mindkét gárda jól futballozott, habár többet birtokoltuk a labdát, a jól záró hazai védelemmel szemben komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítani. Tökéletesen működött a védelem a mi oldalunkon is, így a hazai csapatnak sem sikerült komolyabb gólszerzési lehetőséget kialakítani. Nagy iram, jó színvonal, vendég labdabirtoklási fölény jellemezte a 45 percet. Igazságos gól nélküli döntetlen a félidőben.  

A második játékrészben is maradt a szokottnál jóval nagyobb iram és a kiélezett küzdelem. Ebben a félidőben is többet birtokolta a labdát csapatunk, igazán komoly ziccerig azonban nem sikerült eljutni a szervezetten védekező hazaiak ellen. A játékrész elején Nemes centerezéséből előbb Vattay lőhetett 16-ról, majd a záró percekben a csereként pályára lépő Kovács, mindkét lövést a hazai portás hárította. Összességében két olyan csapat feszült ma egymásnak, akik teljes mértékben feltérképezték egymást és igyekeztek ellenfelük erősségeit elfojtani. Végig magas iram, remek színvonal jellemezte az összecsapást. Mezőnyben többet volt nálunk a játékszer, az eredmény azonban ennek ellenére igazságosnak mondható.

Azt gondolom most már nem csak a tabellán elfoglalt helyezések, de a mai mérkőzés színvonalát látván kijelenthető, hogy nem érdemtelenül áll az első két pozícióba ezt a két csapat. Meg merem kockáztatni, hogy magasan NBIII-as szint felett volt ez a mai produktum mindkét csapat részéről iramában és színvonalában. Felidőben némileg átszerveztük a játékunkat és így többet tudtunk labdát birtokolni. Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyon fegyelmezetten játszottak és kiadták magukból a napi maximumot.” – nyilatkozta a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

Kisvárda Master Good II – Putnok FC: 0-0

Kisvárda II: Ponomarenko B. – Kozachuk, Osztrovka, Ésik (Pongó-Dankai), Ponomarenko N. (Simon), Rubus, Bíró, Syrota, Kristófi, Szikszai (Sikorszki), Králik

Putnok FC: Mészáros – Galacs, Lőrincz, Pócsik (Kovács), Korbély, Tordai, Váradi, Szabó, Vattay, Dobrovolskyi (Mrva), Nemes