Hírek

PUTNOKFC.HU

A DEAC együttesét fogadjuk a 25. fordulóban

Április 21-én már a 25. forduló kerül megrendezésre a Magyar labdarúgó harmadik vonal 2023/24-es bajnoki kiírásában. Hat játéknappal a szezon vége előtt jó néhány nyitott kérdés van még az Észak-Keleti csoportban is, melynek válaszaihoz vasárnap 17 órától kerülhetünk közelebb. A Putnok FC hazai környezetben lép gyepre, ellenfelünk a DEAC együttese lesz.

Az őszi időszakban a Civis városban találkozott egymással a két csapat, ahol október 8-án Szala Ákos tanítványai magabiztos győzelmet arattak. Boros Gábor duplázott, rajta kívül pedig Juhos Dávid és Galacs Erik voltak a PFC gólszerzői. Négy gólos vendég előnynél csupán Tóth tudta kozmetikázni az akkori eredményt, így DEAC – Putnok FC: 1-4 kerülhetett a mérkőzés végi jegyzőkönyvekbe.

24 fordulót követően a DEAC együttese 10 ponttal mögöttünk, a tabella 5. helyéről várhatja a vasárnapi kezdő sípszót. Eddig megszerzett 40 pontjukat 11 győzelem, 7 döntetlen és 6 vereség után sikerült bezsebelniük. A 2024-es mérlegük 4 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Két pontosztozkodásuk a legutóbbi két bajnokin történt, előbb 1-1 a Tiszafüred vendégeként, az előző héten pedig gól nélküli döntetlen otthon a DVTK II ellen. Tovább nézegetve egy kicsit az idei szezon mutatóit hétvégi ellenfelünknél elmondható, hogy ha minimálisan is, de idegenben több pontot hozott össze az aktuális kiírásban Urbin Péter együttese. 12 hazain 19 pontot, 12 vendégszereplés alatt pedig 21 pontot gyűjtött a 40-ből a DEAC.

Csapatunk 50 megszerzett ponttal továbbra is a tabella éléről várhatja a hétvégi bajnokit. Hétvégi ellenfelünkhöz hasonlóan mi is gól nélküli döntetlent játszottunk az előző játéknapon, egy kiváló iramú, jó színvonalú mérkőzésen a Kisvárda II otthonában. Ha már korábban az adatoknál tartottunk, akkor vegyük szemügyre hazai oldalról is a mutatókat. A Putnok FC 12 alkalommal  léphetett eddig gyepre a Várady Béla Sportközpontban, ezalatt 28 pontot bezsebelve. A hazai mérlegünknél mindenképp külön említést érdemel a gólok száma is a PFC-nél, melyből a rúgott oldalon 30, kapott oldalon pedig mindössze 6 szerepel. Csapatunk ezt a kiváló mutatót szeretné a hétvégén is megőrizni, sőt leginkább tovább javítani. A heti edzésmunka a szokott módon zajlott, játékosaink felkészülten várják a vasárnapi bajnokit, melyen tudják, hogy egy jó erőkből álló ellenfél érkezik, de egyértelmű cél a három bajnoki pont.

Előző hétvégén egy jó csapat otthonában fegyelmezetten, nagyon jó mentalitással játszottunk és bizonyítottuk mennyire jól tudunk működni csapatként. Ugyanezt a szenvedélyt fogjuk kivinni vasárnap a pályára és biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent meg fog tenni a csapat sikerének érdekében. Egyértelmű célunk a győzelem és azt látom a játékoson, hogy tettre készek. Nagyon várjuk a vasárnap 17 órát, hogy megmutathassuk mi rejlik még bennünk.” – nyilatkozta honlapunknak Szala Ákos vezetőedző

Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy jó csapat látogat hozzánk. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, hisz már a Kisvárda II ellen is jól néztünk ki. Bízom benne, hogy tudjuk hozni azt a játékot és most eredményesebbek is leszünk.” – mondta el megkeresésünkre csapatunk játékosa Galacs Erik.