Hírek

PUTNOKFC.HU

Nagyszerű teljesítmény, szép játék, magabiztos győzelem itthon a DEAC ellen

Hűvösebb, borúsabb arcát mutatta a tavasz április 21-én, az NB3 Észak-Keleti csoportjának 25. játéknapján. Vasárnap 17 órától a Putnok FC hazai környezetben, a Várady Béla Sportközpontban lépett pályára, ellenfelünk a fordulót megelőzően a tabella ötödik pozícióját elfoglaló DEAC alakulata volt.

Jól kezdett a Putnok FC, a mérkőzés kezdő jelétől magához ragadta a kezdeményezést Szala Ákos csapata. Labdabirtoklási fölényünk ellenére a mérkőzés kezdeti időszakában jól állta a sarat a DEAC, az idő előrehaladtával azonban egyre nagyobb fölénybe került a PFC, egyre többet járt a labda a vendég csapat tizenhatosának környékén. Több szép támadás végén is sikerült veszélyeztetni, beadások és átlövések után is többször kerültünk helyzetbe, a 29. percben pedig a gól is megérkezett. Nemes passzolt a bal szélen egy labdát a tizenhatoson belülre Pócsik Botondhoz, aki a tizenhatos vonalról, balról szép mozdulattal tekert a hosszú alsóba. (1-0) A vezető gól után a hazai mezőnyfölény tovább fokozódott, ez pedig a 40. percben újabb gólban is megmutatkozott. A jobb szélről Váradi adott középre nagyszerűen, a két védő szorításában középen berobbanó Boros Gábor pedig öt méterről juttatta a kapuba a labdát. (2-0) Magabiztos, jó játékkal, teljesen megérdemelt két gólos előnnyel vonulhattak félidei pihenőre játékosaink.

Próbált egy fokkal támadóbb szellemben kijönni a második játékrészre a DEAC, azonban kapura lövésig is csak szabadrúgásból sikerült eljutni a vendégeknek. A szervezetten játszó hazai védelem ellen esélytelenek voltak a debreceni támadások. Teljes mértékben kézben tartotta a mérkőzés irányítását a PFC, a 66. percben pedig sikerült az előnyt is tovább növelni. Boros ugratta ki tanárian Pócsik Botondot, aki egy az egyben vezethette a kapusra, megcsinálta mellette a cselt és higgadtan a hálóba gurított. (3-0) A mérkőzés hátralévő perceiben is nálunk maradt az irányítás, több szép támadás, szépségdíjas megoldás szórakoztatta a hűvös időben kilátogató publikumot. Nagyszerű játékkal gyűjtött a mai napon három pontot a Putnok FC, egy jó erőkből álló DEAC ellen. A találkozót végig dominálva, csapatként nagyot alkotva, több kiváló egyéni teljesítménnyel előrukkolva és a tavasz eddigi legjobbját mutatva kérdés sem férhetett a mai győzelemhez.

Nagyon szervezetten játszottunk. Az első gól előtt is magabiztosak voltunk, de utána nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Nagyon jól alakítottunk ki létszámelőnyös játékhelyzeteket és volt türelmünk játszani a saját játékunkat. Kevesebb volt a kapkodás és a saját magunkat előnytelen játékszituációkba kényszerítése. Azokat a taktikai dolgokat alkalmaztuk, amiben a legjobbak vagyunk. A játékosok megtöltötték tartalommal, amit elterveztünk a mai meccsre. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, gratulálok nekik.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – DEAC: 3-0 (2-0) (Pócsik (2), Boros)

Putnok FC: Mészáros – Galacs, Lőrincz (Dobrovolskyi), Pócsik, Korbély (Kovács), Tordai, Boros (Mrva), Váradi (Juhos), Szabó, Vattay (Gulyás), Nemes

DEAC: Ratku – Herczku, Sándor, Papp, Tóth, Szabó (Virág), Soltész, Jankelic, Lakatos (Kónya), Korhut, Lénárt (Tochukwu)