Hírek

PUTNOKFC.HU

A listavezetőhöz utazunk a hétvégén

A 32. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB3 április 16-án. A Putnok FC csapata a vasárnapi játéknapon a fővárosba utazik, mégpedig a listavezető BVSC-Zugló otthonába.

A statisztikák önmagukért beszélnek, így talán nem kell külön ecsetelni azt, hogy a BVSC csapata játékosállományban és egyéb lehetőségekben is kiemelkedik az NB3 keleti csoportjából. 31 forduló után veretlenül, 25 győzelemmel és 6 döntetlennel állnak a tabella élén a fővárosiak, ez a mérleg pedig még inkább „félelmetes”, ha az utóbbi 15 fordulót nézzük, itt ugyanis 13 győzelem mellett mindössze 2 döntetlen szerepel. 83 rúgott és csupán 12 kapott gól túl a bajnokság háromnegyedén. Megannyi számadat és mutató mind arra világít rá, hogy a BVSC-Zugló egyértelműen a csoport legjobbja. Jelenleg 20 pont az előnyük éppen velünk szemben, így a hétvégi sikerükkel akár matematikailag is bebiztosíthatnák bajnoki elsőségüket. Legutóbb a hétközi játéknapon idegenben a DEAC-ot győzték le. (DEAC-BVSC: 0-1)

A Putnok FC két nehéz mérkőzésen van túl, előbb a Civis városban a DEAC ellen egy gól nélküli döntetlen, majd egy hazai egál a DVSC II csapata ellen. Két fizikálisan is kemény találkozó után vár csapatunkra egy fővárosi túra, ahol egyenesen az „oroszlánbarlangban” kellene megpróbálni csodát tenni. Őszi találkozásunk alkalmával 1-1-es döntetlent játszottunk a Várady Béla Sportközpontban, gólunkat büntetőből Dobrovolskyi Zhenya szerezte. Természetesen a csapat most is tisztességesen, mindent beleadva készül a soron következő összecsapásra, persze a realitás talaján maradva, de helyt hagyva azért a jó öreg mondásnak is, miszerint a „futballban bármi megtörténhet”. Minden Putnoki érzésű szurkoló szeretné, ha az a bizonyos „bármi” most a mi javunkra billentené a mérleget, esetleg középen hagyná a mérleg nyelvét. Egy biztos, a játékosaink mentalitásával nem lesz probléma, labdarúgóink ezúttal is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmény érjék el.

Azok a számok, amiket a BVSC produkál a szezonban, minden elismerést megérdemelnek. Ha egy csapat 31 mérkőzés óta veretlen, ahhoz nem kell sokat hozzáfűzni, csak elismerni erejüket és gratulálni hozzá. Kevesen számítottak arra, hogy nekünk dobogós reményeink lehetnek az idei szezonban, de sok, rengeteg elvégzett munkával sikerült rácáfolnunk ezekre a véleményekre. Két olyan csapat küzdelmére számítok, akik minimális távolságra vannak céljaik elérésétől. Valószínűleg sok néző lesz jelen, szeretnénk jól teljesíteni, a kialakított jó képet magunkról tovább szépíteni. Előreláthatólag nem mi fogjuk dominálni a mérkőzést, kevés lehetőségből kell majd jól sáfárkodnunk.” – nyilatkozta honlapunknak Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője

A listavezető ellen ellenfél játékosként pályára lépni mindig kicsit más. Kihívás, lehetőség – a Putnok FC labdarúgói is így vélik ezt és úgy, ahogy minden mérkőzésen, ezúttal is megpróbálják tudásuk legjavát adni.

Az eddig veretlen és a tabellát magabiztosan vezető csapat otthonába látogatunk, ugyanakkor ettől függetlenül nem feltett kézzel megyünk. Egy ki-ki meccsre számítok, ahol minden játékos megmutathatja, hogy mire képes. Sok néző előtt, egy jó hangulatú mérkőzésen, ha a tudásunk legjavát nyújtjuk egy jó eredménnyel távozhatunk.” – válaszolta megkeresésünkre csapatunk védője Nemes Milán.

A bajnokság 32. fordulójában tehát BVSC-Zugló – Putnok FC összecsapás a fővárosban, a kezdési időpont 17 óra.

főkép fotó: BasaKoós Photography