Hírek

PUTNOKFC.HU

Küzdöttünk, hajtottunk, de nem sikerült megállítani a BVSC-t

Egy kimondottan hosszú hét zárásaként, egy minden eddiginél nehezebb feladat várt Szala Ákos tanítványaira április 16-án, a labdarúgó NB3 soron következő, 32. fordulójában. Második helyen tanyázó csapatunk az éllovas BVSC-Zugló otthonában vendégszerepelt. A találkozó kezdete előtt is biztosra vehettük, hogy az eddigi legkeményebb erőpróba vár a Putnok FC-re, hiszen az amúgy is kimagasló BVSC a mai játéknapon már a fix bajnoki cím bebiztosításáért lépett pályára.

A tavasz legnagyobb rangadójaként vezette fel a helyi szpíker a BVSC-Putnok összecsapást, mi pedig igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy ez így is legyen. A találkozó első 15 percében a hazai alakulat birtokolta többet a labdát, védelmünk azonban kiválóan zárt, így komolyabb lehetőséget nem sikerült kidolgozni a listavezetőnek. A következő negyed órás etapban kicsit kijjebb jöttünk, megbecsültük a labdát ha nálunk volt, többször szép labdajáratással próbáltunk az ellenfél kapuja elé jutni. Fél óra elteltével labdabirtoklási fölény a hazai oldalon, kontráink viszont hordoztak magukban veszélyt. A 40. percben sajnos az első védelmi megingásunkat kihasználta a BVSC, saját térfelünkön veszítettünk labdát, amit a hazaiak villámgyorsan a tizenhatos környékére játszottak, ahol egy jó kényszerítő után Szalánszki lőtte ki az alsót tizenhatról. (1-0) Újabb találat ebben a játékrészben már nem született, így egy gólos Zuglói előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Egy gólos hátrányunk tudatában próbáltuk támadóbban kezdeni a második játékrészt, igyekeztünk az ellenfél térfelén járatni a labdát, a stabilan záró hazai védelem mögé azonban sajnos nem sikerült bekerülni. Az 56. percben a félpályánál szerzett labdát a BVSC, Szalánszki kapott jó kiugratást és gyalogolt egészen a tizenhatosunkon belülre és lőtte ki a hosszút. (2-0) Továbbra sem adta fel csapatunk, mindent megtettünk azért, hogy legalább egy gól összejöjjön. A 76. percben előbb Nagy Zsolt lövését védte a hazai portás, majd aztán egy kapufáig is eljutottunk, a gól azonban sajnos nem akart összejönni. A 88. percre még egy hazai találat maradt, Szalánszki ezúttal az előkészítő szerepében, jobbról jövő beadását Tóth Milán fejelte a kapunkba. (3-0) Összességében egy férfias, kemény küzdelem volt a mai, ahol sajnos nekünk sem sikerült megállítani az idei évben eddig legyőzhetetlen BVSC-Zugló csapatát. Küzdöttünk, hajtottunk, szervezetten játszottunk, a hazaiak azonban kíméletlenül kihasználták kevés hibánkat is. Győzelmével az NB3 Keleti csoport már matematikailag is biztos bajnoka a BVSC-Zugló csapata, melyhez ezúttal is gratulálunk!

80 percig meccsben voltunk, helyenként jól futballoztunk. A helyzeteink végén nem tudtuk az i-re feltenni a pontot, az ellenfél pedig három egyéni megmozdulással eldöntötte a 3 pont sorsát. Nem elfogadott a vereség, de az elmúlt húsz bajnokin háromszor kaptunk ki, ezt elfogadtam volna a bajnokság előtt. Messze túlteljesíti a csapat az elvárásokat, ma ennyivel jobb volt a hazai csapat. Dolgozunk tovább, hogy az utolsó hat mérkőzésen minél több pontot szerezzünk. Gratulálunk a BVSC teljesen megérdemelt bajnoki címéhez.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos a Putnok FC vezetőedzője.

BVSC-Zugló – Putnok FC:  3-0 (1-0) (Szalánszki (2), Tóth M.)

BVSC: Kovács – Vernes (Gergely), Nagy, Tóth K., Szalánszki, Horváth (Tóth M.), Kelemen (Májer), Benkő-Bíró, Tamási (Fisli), Zöld (Kesselbauer), Király

Putnok FC: Pápai – Gellén (Fülöp), Sághy, Galacs, Lőrincz, Buda, Vajda (Sipos), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Kiss), Szabó (Nagy Zs.)

Folytatás egy hét múlva hazai környezetben a Vasas II ellen.