Hírek

PUTNOKFC.HU

„VELETEK VAGYUNK” – vereség a pályán, győzelem a szívekben

veletekvagyunkFebruár 27-én az NBIII labdarúgó bajnokság 23. fordulója került megrendezésre. Csapatunk az utolsó téli játéknapon a Hajdú-Bihari megyeszékhelyre látogatott, ahol a dobogó harmadik helyén tanyázó DAEC együttesével mérkőzött meg. Az amúgy is nehéznek ígérkező találkozó előtt sajnos a hét nemzetközi történései tovább nehezítették a helyzetet. Ahogy az köztudott, csapatunk számos játékosa Kárpátaljai Magyar felmenőkkel rendelkezik, így játékosaink különös aggodalommal élik át a kialakult helyzetet. A nehéz helyzet és aggodalom ellenére azonban Szala Ákos vezetőedző minden tanítványa játékra jelentkezett, így vágva neki a debreceni túrának.

A találkozó első tíz percében egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani. Ugyan a hazai csapat birtokolta többet a labdát, de komolyabb lehetőségük nem adódott. A 11. percben azonban egy les gyanús jobboldali kiugratás után adta középre a labdát a DEAC szélsője, ami elment ugyan keresztbe a kapu előtt, de a játékvezető megítélése szerint Fülöp Krisztián lerántotta a középen érkező hazai játékost, így a büntető pontra mutatott, védőnket pedig piros lappal kiállította. A megítélt tizenegyest Sándor Tamás értékesítette (1-0). Ha nem lett volna még elég nehéz csapatunk helyzete, 80 perc emberhátrányban, idegenben a DEAC ellen… Sajnos a 24. percben a rossz is tovább romlott, Szabó Levente kapott jó kiugratást a jobb szélen, lövését Cserepka bravúrral védte, a kipattanónál azonban kapusunk már tehetetlen volt Bereczki lőtt a hálóba. (2-0) A 32. percben ismét Bereczki ugrott ki a jobb oldalon és éles szögből, amikor mindenki beadásra számított, ő a rövidbe helyezett. (3-0) A 38. percben egy távoli lövés pattant le a vendég védelemről, majd Szabó Leventéhez került a labda, aki a hálóba lőtt. (4-0). Ezzel az eredménnyel vonulhattak a csapatok szünetre.

A második játékrész elején Székely a 49. percben egy balról érkező (5-0), majd az 52. percben egy jobbról érkező beadást helyezett a kapunkba, további két góllal növelve ezzel a DEAC vezetését. (6-0)

Nehéz mit mondani egy ilyen összecsapás végén. Az eredmény mindössze egy dolog, ez a mérkőzés talán még is úgy vonul be a putnoki krónikába, hogy a sok „ha” találkozója. Igen, a futballban nincs „ha”, de mégis gondoljuk bele abba, hogy két jó formában lévő csapat összecsapása másként is alakulhatott volna, egy jó mérkőzés is lehetett volna. Legyünk azonban büszkék játékosainkra, akik a nehéz helyzet ellenére becsülettel kiálltak, küzdöttek, lejátszották a mérkőzést. Túl vagyunk ezen a meccsen, mely semmilyen szempontból nem volt egyszerű a csapat számára, egy azonban biztos, ahogy a fenti kép is mutatja, játékosaink biztosak lehetnek abban, hogy „VELETEK VAGYUNK”. Abban pedig csak bizakodni tudunk, hogy gondolataink és koncentrációnk mihamarabb visszatérhet a labdarúgás világába.

A mai nap másodlagos számomra az eredmény. Játékosaim előtt emelem a kalapom, amiért ilyen helyzetben próbáltak a futballra koncentrálni. 80 percet játszottunk emberhátrányban, ráadásul egy jogtalan kiállítással kerültünk hátrányba, amiből tizenegyes is következett. Ez az amúgy is komoly gondjainkat nagy mertekben tetőzte. Remélem minél hamarabb a futballra fogunk tudni újra koncentrálni és nyugalom, béke lesz.” – mondta el a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

DEAC – Putnok FC: 6-0 (4-0) (Sándor, Bereczki(2), Székely (2))

Putnok FC: Cserepka – Gellén, Sághy, Petrecsko (Dlehány), Nagy (Riznicsenkó), Katona, Buda (Nádimov), Szics (Sramkó), Dobrovolszki (Hadházi), Juhos, Fülöp K.

DEAC: Tóth – Sándor, Bereczki (Tochukwu), Spitzmüller (Gaczella), Szabó (Bidzilya), Al-Sheraji (Csányi), Soltész, Lakatos, Újvárosi, Orosz (Virág), Székely

Felhívnánk Tisztelt Szurkolóink és a Sportbarátok figyelmét, hogy korábban meghirdetett adománygyűjtő akciónkra továbbra is várjuk a felajánlásokat, támogatásokat melyek átadhatók a Putnok FC székhelyénél (3630, Putnok, Puskás Ferenc út 6.) vagy a Putnok FC messenger oldalára írt üzenettel egyéb átvételi helyszín is egyeztethető. Minden apró segítség fontos lehet barátaink, embertársaink megsegítésére! Köszönjük!

Folytatás március első hétvégéjén, itthon a BKV Előre ellen.

Leave a Reply