Hírek

PUTNOKFC.HU

Újra élesben – vasárnap a Tiszaújváros ellen folytatódik a bajnokság a Putnok FC számára

Február 12-én 70 nap után ismét éles mérkőzésen indul útjára a labda az NB3 Keleti csoportjában is. A hónap közepén a 21. bajnoki forduló kerül megrendezésre. Vasárnap 14 órától csapatunk a vármegyei rivális Termálfürdő FC Tiszaújváros együtteséhez látogat.

Aktuális ellenfelünk számára nem volt sikeres az őszi idény, hiszen 20 forduló után 15 megszerzett ponttal a tabella 19. helyén telelhetett Vitelki Zoltán együttese. Ennek apropóján természetesen játékos mozgás a fürdővárosiak kereténél is történt, igyekeztek rutinos labdarúgókkal erősíteni a tavaszi folytatásra. Felkészülési programjukat 5 barátságos mérkőzéssel színesítették, igaz ebből az Újpest és a Diósgyőr tartalék csapatai ellen csak egy-egy félidőt játszottak, volt azonban kétszer 90 perces összecsapásuk is. Csalóka a helyzet a Tiszaújváros csapatával kapcsolatban, ha a tabellára pillantunk, a nehézkes ősz és a jelenlegi helyezés ugyanis nem biztos, hogy hűen tükrözi a borsodi alakulat játékerejét. Azt, hogy ebben a csapatban több van, már a felkészülési mérkőzések során is igyekeztek megmutatni, az igazi nagy menetelést viszont a tavasszal kell produkálni, hiszen jelenleg 4 egységnyire vannak a bennmaradást érő pozíciótól.

A mieinkénél azért jóval nyugodtabban telhetett a téli időszak, 20 forduló után a tabella második helyén található csapatunk. Némi változás, ahogy azt már korábban tudattuk azért nálunk is történt a keretben, az érkezők azonban bizton kijelenthető, hogy minőségi, jó képességű játékosok, így a meglévő állománnyal együtt tovább erősödött a Putnok FC kerete. Felkészülési mérkőzéseken is jól ment a szekér, 6 meccs, 5 győzelem, bíztató játék. Kemény tavasz vár azonban játékosainkra, ha folytatni szeretnék azt, amit az ősszel felépítettek. Szakmai stábunk és játékosink egyöntetűen várják a folytatást, szeretnék bizonyítani azt, hogy az eddig elért sikerek a télen befektetett munkával tovább vihetők.

Február van, ráadásul mondhatni az egész tél egyik legkeményebb, leghidegebb hetét éljük. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor a hétvége felé már kegyesebb lesz hozzánk az időjárás, enyhülhetnek a kemény éjszakai fagyok, a nappali napsütés pedig talán kissé kellemesebbé teszi a folytatást, az ideálisnak azért távolról sem mondható időben. Hideg ide, hideg oda kemény mérkőzés vár a mieinkre az „életéért” küzdő Tiszaújváros ellen és ezzel csapatunk edzője Szala Ákos is tisztában van.

Először is, nagyon örülök, hogy végre újra tétmérkőzést vívhatunk. Jelenlegi helyezésünk jól mutat, de ez gyorsan változhat, ha nem olyan attitűddel lépünk pályára, mint ahogyan tettük azt az elmúlt 20 fordulóban. Vannak eltiltottjaink és betegeink, de azt érzem a játékosaimon, hogy bárki lép pályára, küzdeni fog a győzelemért. A felkészülésünk nem minden pillanatával voltam elégedett, de most jön a futball sava-borsa, a tétmérkőzések. Azt látom a játékosaim szemében és testbeszédén, hogy ők is várják a mérkőzést. Mindent meg fogunk tenni, hogy azon az úton maradjunk, amire az ősszel léptünk.  A Tiszaújváros csapata nagyon megerősödött a télen az új igazolásaival. Nagyon nem lövök mellé azzal, hogy ha most indulna a bajnokság , akkor a tabella első negyedébe szerepelnének. Tiszteljük őket és őszintén szurkolni fogunk nekik a mérkőzés utáni 17 fordulóban, mert a megye futballjában nagyon meghatározó bástya Tiszaújváros, szerintem nem is lesznek gondjaik ezzel a megerősödött kerettel. Meglátjuk a hétvégéig, hogy milyen időjárási viszonyok között kell majd pályára lépjünk, ehhez is fogjuk alakítani a játékunkat. Az biztos, hogy bármilyen idő lesz, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Bízom benne sokan kilátogatnak az összecsapásra.

Ami a vasárnapi összecsapás előtt biztos, Dobrovolskyi öt sárga miatt hiányzik majd a Putnok FC keretéből. Csapatkapitányunk helyett ezúttal Buda Péter viselheti a szalagot. Elmondása szerint a csapat mindent megtett a felkészülés alatt, hogy a lehető legjobb formában legyen, a sikeres folytatás érdekében pedig a pályán fognak mindent elkövetni, nem csak a hétvégén, hanem az egész tavaszi idény folyamán.

Véleményem szerint jól sikerült a felkészülés, mindenki alázatosan végezte az edzésmunkát. Egy meccs kivételével sikerült minden meccset megnyernünk, amely nagyon pozitív, bizakodva várjuk a bajnoki szezont. Úgy érzem, hogy az új játékosoknak is sikerült beilleszkedniük csapatunkba, de ez természetesen tovább erősödik majd a bajnoki mérkőzések során. Információink szerint a Tiszaújváros több új játékost is igazolt, ezért mindenképp kemény meccsre számítok. Ettől függetlenül haladunk tovább a megkezdett úton, s ezzel a hozzáállással, amellyel csapatunk rendelkezik, el is tudjuk érni céljainkat.