Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után Sztankó Dáviddal

Sípszó után című rovatunk aktuális alanya Sztankó Dávid. Csapatunk fiatal középpályása az idény előtt került a Putnok FC együtteséhez. Kiváló fizikai és technikai adottságokkal rendelkező labdarúgónkat ismerhetjük meg ezúttal közelebbről.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Kárpátalján születtem, egy kis faluban Salánkon. Ott kezdtem el az iskolát és ötödik osztályig oda is jártam, aztán a foci miatt Tarpán folytattam a tanulmányaimat.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Mindig a legjobbra törekszem, illetve próbálom kihozni magamból a maximumot.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással?

„Egészen kicsi koromban kezdtem ismerkedni a focival, de komolyabban 10 éves koromba kezdtem el vele foglalkozni, amikor elkerültem Tarpára.”

– Maradjunk picit a labdarúgásnál, van példaképed, esetleg kedvenc csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Kifejezetten példaképem nincs, de több kedvenc játékosom is van. Kedvenc csapatom viszont a Real Madrid. La Liga és a Premier League a két kedvenc bajnokságom, szerintem ezek a legerősebbek is.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Jól érzem magam Putnokon szeretek itt élni családias a környezet.”

– Mivel foglalkoznál ha nem a labdarúgás töltené ki a mindennapjaid?

„Valószínűleg valami más sportot űznék, de nagyon nem tudnám elképzelni magam foci nélkül.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Sok fontos pillanat volt már az életemben, de az eddigi legfontosabb az amikor 17 évesen bemutatkozhattam a Nyíregyháza Spartacus első csapatánál, majd 18 évesen aláírtam az első profi szerződésemet.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, ha épp nem edzésen vagy mérkőzésen vagy? Mi a hobbid?

„Leginkább sorozatokat nézek és videójátékozok a haverokkal.”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel, ital?

„Kedvenc zeném nincs, mindenfélét hallgatok. Kedvenc filmem nincs, inkább sorozatozni szoktam. Kedvenc étel minden amit anya csinál. Italok terén pedig teázni szoktam a legtöbbet.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Háziállatom nincs. Nem tartom magam egy állatbarát típusnak.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél?

„Voltak dogok amik történhettek volna jobban is, vagy akár rosszabbul is. Viszont vannak eredmények amikre büszke vagyok.”

– Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„Csapatszinten a kitűzött célokat szeretnénk elérni. Egyénileg viszont jobbnál jobb játékkal segíteni a csapatot és minél magasabb szinten játszani.”