Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem a Pénzügyőr ellen

Advent első hétvégéjén, november 27-én féltávhoz érkezett az NB3 labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. Az ősz utolsó összecsapásán a Putnok FC a Pénzügyőr SE csapatát fogadta a Várady Béla Sportközpontban.

A forduló minden összecsapását gyászszünet előzte meg, a játékosok és szurkolók Magyar válogatott egykori játékosára és szövetségi kapitányára, Mészöly Kálmánra emlékeztek.

Jó formában várhatta Szala Ákos legénysége a 19. forduló mérkőzését, azt pedig már a találkozó elején tudatosította a Putnok FC, hogy szeretnék folytatni az utóbbi hetek kiváló szériáját. A második percben Nagy Zsolt használt ki egy védelmi hibát a vendégek részéről, megiramodott a jobb oldalon, a tizenhatoson belülre vezette, középre adása pedig a menteni igyekvő Kasza Balázs lábáról hálóba pattant. (1-0) Hamar tovább növelhette volna előnyét a hazai alakulat, helyzeteink azonban kimaradtak. Sajnos ez meg is bosszulta magát, a 11. percben egy hosszúra érkező szögletet Bartos Norbert kotort a kapunkba. (1-1) Az egyenlítés ellenére hazai fölényt mutatott a mérkőzés képe, több jó egyéni teljesítmény és szép támadásvezetés végén jöttek is a helyzetek, ekkor azonban még nem jártunk eredménnyel. A 26. percben aztán egy óriásai hazai védelmi hiba után Nagy és Galacs is ziccerbe került, utóbbi vállalta el, higgadt helyezése a tizenhatosról pedig a második találatunkat jelentette. (2-1) Magabiztosan uralta a találkozót a Putnok FC, több szép támadás végén is tovább növelhettük volna előnyünket, újabb gól azonban ebben a játékrészben már nem született.

Jól kezdte csapatunk a második félidőt is, a 49. percben Buda Péter adott mesteri labdát Galacs Eriknek egy szép támadás végén, aki ezúttal is higgadt volt és a kimozduló kapus mellett a hosszúba gurított. (3-1) Próbálkoztak ugyan ritmust váltani a vendégek, a Putnok FC védelme viszont kiválóan zárt, így komoly lehetőséget nem is tudtak kialakítani Pápai kapuja előtt. Lehetőségeink inkább a továbbiakban is nekünk akadtak. A vége felé kapkodóvá váló vendégek ellen pedig egyre többször sikerült ígéretes szituációt kialakítani. A 84. percben Komári futott el jól a bal szélen, középre adása Buda Péterhez került aki 17-ről mesterien lőtte ki az alsó sarkot. (4-1) Mindent egybevetve ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a helyenként jó játékot mutató és több jó egyéni teljesítményt is felvonultató Putnok FC, tovább folytatva ezzel a kiváló sorozatot.

Az első félidőben végig mezőnyfölényben futballoztunk, de a ziccereket nem tudtuk gólra váltani csak két alkalommal. Szünetben felhívtam a játékosok figyelmét, hogy próbáljuk minél előbb lezárni a második játékrészben a mérkőzést. Cseréi után a vendég csapat is tudott ritmust váltani, de nem ereztünk nagy veszélyt így sem. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, de megint túl sokszor hoztunk rossz döntést az utolsó passzoknál, befejezéseknél.” – értékelte a találkozót a Putnok FC edzője, Szala Ákos

Putnok FC – Pénzügyőr SE: 4-1 (2-1) (Kasza (ög), Galacs (2), Buda ill. Bartos)

Putnok FC: Pápai – Sághy, Nadimov (Katona), Galacs (Gellén), Nagy, Sramkó (Juhos), Buda, Csiki, Vajda (Komári), Dobrovolskyi (Fülöp)

Pénzügyőr: Steer – Gálfi (Bíró), Kasza, Balázs (Pusztai), Bagó (Bene), Tóth (Osztóvits), Bogdán (Urbin), Bartos, Karacs, Kiss, Gál

Folytatás előrehozott forduló keretében egy hét múlva itthon a Sényő ellen.