Hírek

PUTNOKFC.HU

Hétközi bajnoki, a Tállya együttesét fogadjuk a 34. fordulóban

Május negyedikén hazai környezetben folytatódik a pontvadászat a Putnok FC számára. Közeleg a bajnoki évad vége, hiszen már csak öt forduló van hátra a szezonból és ugyan a bajnoki cím és ezzel a feljutás már eldőlt, jócskán akadnak még megválaszolandó kérdések a hátralévő időszakra. Sűrű a középmezőny, ahol minden lejátszott forduló alatt több pozíciót lehet akár előre, vagy hátra is lépni, de az alsó házban is nagy a harc a kiesés elkerüléséért. A 34. fordulóban épp egy alsóházi harcos, a bennmaradásért küzdő Tállya KSE látogat a Várady Béla Sportközpontba.

Hétközi ellenfelünk az idei naptári évben még nem szerzett három pontot, két döntetlenjük mellett a többi 2022-es összecsapásukat elveszítették, így tizennyolc ponttal a tabella tizenkilencedik helyén találhatók. A kiesés ellen küzdő alakulat utóbbi öt mérkőzésén tizenhét gólt kapott, legutóbb pedig otthon hagyhatták el pont nélkül a pályát, egy Hidasnémeti elleni kiesési rangadón kaptak ki 3-1 arányban.

A mieink mint az tudva lévő jól kezdték a májusi hajrát, hiszen a fővárosban győztük le 2-1 arányban az Újpest FC II alakulatát, ezzel a győzelemmel pedig két lila-fehér csapatot is előztünk a sűrű középmezőnyben, az Újpesten kívül a Békéscsaba II alakulatát is magunk mögött tudhatjuk a tabellán harminchárom játéknap után.

Rendre hangsúlyozásra kerül, hogy a helyezések ellenére a harmadik vonalban nincs könnyű meccs és bár a papírforma és a statisztika is mellettünk szól Szala mester és tanítványai ezt a mérkőzést is 100%-osan komolyan veszik.

A Tállya csapata biztosan mindent meg fog tenni a győzelemért, de természetesen mi is. Nem lesz könnyű összecsapás, mert ezen a szinten apró dolgokon is múlik egy mérkőzés végkimenetele. Az újpesti siker adhat még egy utolsó löketet a véghajrára. Játékosaimtól azt várom, hogy tegyék ki a szívüket a pályára és futballozzanak szenvedéllyel, felszabadultan. Az idegenbeli tabellán dobogósok vagyunk. Kötelességünk hazai pályán minél több pontot szerezni a hátralévő három hazai mérkőzésen.” – mondta el megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző

Csapatunk rutinos, több poszton is bevethető játékosa is nehéz mérkőzésre számít. Egy foggal-körömmel küzdő Tállya ellen kell itthon tartanunk a három pontot. Buda Péter bizakodó, hogy győzelemmel zárjuk a szerdai bajnokit.

Egy nehéz hét közepén vagyunk, öt meccs maradt a bajnokságból, amiken szeretnénk minél több pontot gyűjteni. Ami a csapatot illeti, úgy gondolom, hogy rendben vagyunk fizikálisan és mentálisan is, ezt az Újpest ellen is megmutattuk. Az NBIII-ban minden meccs nehéz, nem számít, hogy kivel játszunk. A Tállya mindent meg fok tenni, hogy sikerüljön nekik a bent maradás, ettől függetlenül csak a három pont az elfogadható. Nekünk a saját játékunkat kell játszani, a helyzetek meglesznek, ha sikerül ezeket kihasználni, akkor nyerni fogunk.

Putnok FC – Tállya KSE – 2022.05.04. – 17:00

Várady Béla Sportközpont, Putnok

A hatályos vírusvédelmi szabályok alapján a mérkőzés látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges. Pénztár és kapunyitás a találkozó kezdete előtt egy órával. Felnőtt jegy 600 Ft, Diák/Nyugdíjas jegy 500 Ft.